Aki ismeri, az mit tudna mondani a Nattō nevezetű erjesztett szójababos japán ételről?
Nemrég volt szerencsém megismerkedni ezzel az érdekes japán étellel. A véleményem már akkor megszületett, mikor az első falatot a számba vettem - amit most veletek is megosztok, ha már feltettem a kérdést. A szaga, mint az állott szemét, az állaga meg olyan, mint amit már egyszer megemésztettek és takonnyal lehánytak volna. Hiába öntöttem nyakon szójaszósszal meg mustárral és hiába szórtam tele újhagymával - ahogy a japánok eszik - még így is alig bírtam leerőszakolni azt a nyálkás izét a torkomon. A japánok reggeli gyanánt fogyasztják (mint mi a pirítóst), sok esetben nyers tojással. Bele sem merek gondolni, hogy az milyen lehet, mikor nekem már alapból görcsöl tőle a gyomrom. Állítólag tele van vitaminnal és nagyon egészséges... De én inkább maradnék a gyümölcsöknél. Egy szó mint száz, nem fehér embernek való ez a gezemice, nem ajánlom senkinek.
Ha valaki mégis vállalkozó kedvű, az a II. kerületi, Kapy utcai koreai és japán élelmiszerboltban találhatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!