Miért mongyják hogy 5 perc ásztatás után ki kell venni a Earl Grey Teafiltert?
Az angolok nem áztatnak 5 percnél tovább, de már akkor is inkább csak mézzel és/vagy tejjel iható. Ha tisztán innád, az ilyeneket, inkább 3 perc.
És attól, hogy valamit (főleg bergamotaromával ízesített gazdaságosteát) earl grey néven árulnak, még nem biztos, hogy köze van az angol teához. Twinings Earl Grey-nél gagyibbat ne vegyél, ha rendes earl greyt akarsz.
Amúgy világot hódítani akarsz vagy rendes teát inni? Mert az a helyzet, hogy az angol teázás nem a csúcsteára épül, hanem mondjuk az erős közepesre. A kínai teázásra koncentrálj, ha komoly teákat akarsz inni. De már az is valami, ha a Dilmah vagy Twinings gunpowdert a kínai hagyomány szerint készíted el, és akkor nem azt a kartonízű izét kapod, mint sima leforrázással.
St Michel teát iszok illetve teaházban vásárolt earl grey és Kelett illata zöld teát ginzengel. Ezek jók ?
Én azt a tipikus angolos gyilkolni tud a teáért érzést akarom elkapni, amikor a teázás után mentek csatázni és beaprították a fél világot
Nyilván van a teában más is a koffeinen kívül, mivel tea nem vízből és koffeinből áll. A teát egy növény drogjából készítjük. A teafűből nyilván kiázik egy rakás dolog, ezek közül az egyik a koffein. Emellett tartalmaz antioxidánsokat, és egy rakás hasznos mikrotápanyagot. Egészen kis mennyiségben, tehát ha a hatásukat élvezni akarod, sokat kell belőle meginni hosszú időn keresztül, tehát érdemes a napi rutinba beiktatni a teázgatást.
De mindenek előtt minőségi teát vegyél. A filtereseket pár kivételtől eltekintve például én a helyedben úgy elfelejteném, ahogy vannak. Én is az ázsiai teázási szokásokat, illetve teafajtákat tudnám ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!