Szerettem volna otthon sajtfondüt készíteni de főleg enni. Lesz-e fínom mártogatható fondüm?
Szia!
A nagypapám ez alapján a recept alapján csinálta mindig a sajt fondüt, tőle kaptam meg ezt a receptet, nekünk ez vált be:
Hozzávalók:
15-20 dkg reszelt füstölt-sajt
15-20 dkg trappista sajt
2 tojás
1 dl fehérbor (száraz)
2 gerezd fokhagyma
só,bors
A sajtokat lereszeljük,és hagyjuk hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.
A bort a zúzott fokhagymával felforraljuk,majd levesszük a gázról, hogy lehűljön.
Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd a gázról lehúzva hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű reszelt sajtokat,az enyhén felvert két tojást,elkeverjük,majd egy szűrőn átszűrve hozzáadjuk a bort.
(a fokhagyma ne kerüljön bele,az íze már belefőtt a borba)
Sózzuk,borsozzuk,majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön összefőzzük.
Tálalhatjuk fondue tálban,így meleg marad,míg esszük.
Mártogathatunk bele kifli karikákat, vajon pirított bagettet,párolt zöldségeket.
Nagyon-nagyon jól hangzik! Még ma este kipróbáljuk!
Köszönöm!
Elnézést az kimaradt 5 dkg vaj. (én teavajat szoktam használni hozzá, nem margarint)
Ez az adag nálunk 4főre elég.
Még nem volt próba :)
Szombat estére tervezzük. Gyertyafényes, boros, fondüs vacsit szeretnénk! Jelzem az eredményt!
Tökéletesen sikerült! Lépésről-lépésre követtük a leírást!
Isteni lett! Köszönjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!