Szeretnék valami különlegessel előállni, mit ajánlotok?
lecsó, paprikás krumpli, pörkölt, rakott krumpli
Ezek viszonylag könnyen elkészíthető ételek. Ha nem tudsz főzni akkor még utazás előtt, otthon főzd meg, szülői segédlettel. Ne kint próbáld első alkalommal.
Ja és ezekbe nem kell tejföl :D
Gombapaprikás, birkapörkölt, lecsó, töltött káposzta, csülkös bableves pogácsával, almás libamáj, kacsa párolt káposztával, gulyás, halászlé, stb.
Nem tudom az olaszoknál így hívják-e, de a francia créme fraiche megfelel tejföl helyett, ízre nagyon hasonló és állagra is, én mindig azt használok.
Mondjuk a rakott krumplit en tejföl nelkul nem tudom elképzelni..... Amúgy keress crime freche-t, azt hasznalhatod tejfölkent.
Nagyobb gond lesz az, hogy alapvetően mas ízzel lesznek a zöldségek, a hús, őrölt paprika köszönő viszonybans inas a magyarral. Lehet finomakat főzni, de nem ugyanazt az ízt fogod kapni, amit otthon.
Nálunk egyebkent nagy kedvencek a rakott ételek -karfiol, savanyú káposzta-, a bakonyi módra készültek es a szilvasgomboc.
A magyaros kajak nem mindenkinek jonnek be,foleg aki mediterran helyen el,tapasztalatbol mondom. Nehez es tulsagosan zsiros- paprikas-hagymas ahhoz kepest,amik ok esznek.
Olyat keszitenek,amit en magam is szeretek,de megsem idegen toluk. Vekony palacsinta edesen- sosan, lecso, alfoldi vargabeles, rakoczi turos, eszterhazy torta, dobos torta, ujhazy tyukhusleves stb. Es mindenkeppen vinnek ajandekba turot, turo rudit, pilota kekszet es paprikat.:)
Jo utat kivanok!
crime freche -> creme fraiche
De inkább sour creme. És ez ugyanolyan mint a tejföl, szinte. Én kiköltöztem Londonba, mindenki jött hogy itt nincs tejföl meg kalocsai őrölt paprika. Na ja, mert itt sour creme van, ami ugyanaz, és indiai paprika, ami ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!