Gordon Blue, kiről lett elnevezve?
Az étel neve helyesen: CORDON BLEU!!!
Eredete és egyik elkészítési módja (azért egyik, mert igazándiból bélszínből kellene csinálni, de a hétköznapi sertéscombból, vagy pulykamellből szintén tökéletes étel):
Helyesen Cordon Bleu.
A többi írásmód az ostoba primitív dilettáns étteremvezetők, alulképzett és alulfizetett szakácsok és általában a vendégre fittyet hányó vendéglősökre jellemző. Ha ezt látod az étlapon, egészen biztos lehetsz hogy abban a konyhában rengeteg dolog nem stimmel, inkább menekülj, mert ott akármi szart eléd tesznek, romlott pörköltből sózással, tejfölözéssel álcázott hortobágyit, leveskockából készülő húslevest de még a bélszín is max marhalapocka, már ha egyáltalán marha.
A név eredetére kétféle magyarázatot ismerek. Az egyik a vendéglősök körében általánosan elfogadott, mely szerint a Kékszalag verseny (Atlanti-óceán átszelése, ebbe süllyedt bele a Titanic) rekorddöntéseinél szolgálták fel. A másikat egy francia hozzáértőtől hallottam, ezért hitelesebb magyarázat (meg aztán egy angol verseny díját miért franciául írnák?), hogy a Kékszalag-rend az egyetlen olyan kitüntetés volt amelyet szakácsNŐK kaphattak, ezért ha kékszalagos vendégfogadót találtál (a vendégfogadókban régen a fogadós felesége főzött többnyire), egészen biztos lehettéél abban hogy jó kezekben vagy és jót fogsz enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!