Gordon Blue, kiről lett elnevezve?
Elöször is rosszul tudod a nevet: Cordon Blue "C"-vel, nem "G"-vel.
A jelentése kék szalag és egy idöben egy kitüntetés volt (hasonló, mint a szinészeknél az Oszkárdij).
14:08as vagyok, sőt mivel francia eredetű, ezért cordon bleu lenne. Néztem neten, ott is különböző "legendák vannak" Az egyik a hajós, amit már leírtam, a másik meg hogy francia étel.
meg: "ez az étel eredetileg borjú-szűzpecsenyéből készül, feltekerve sajttal és pármai sonkával, panírozva és bő zsiradékban sütve... és ennek a húsnak az a tulajdonsága, hogy hő hatására (sütéskor) kékes színű árnyalata lesz... amikor felvágjuk, elénk tűnik a kék szalag..." - ezt egy blogban találtam.
Fölösleges belinkelned g-vel, mert c-vel is ugyanígy megtalálod.
Eredetileg c-vel van írva én g-vel még nem is találkoztam. Párom szakács, szerintem hülyét kapna ha g-vel látná leírva.
Biztos, hogy nem Gordon Ramsay-ről lett elnevezve. Ő nem akkora név, csak sokat szerepel tv-ben.
Utolsónak: Az kemény! Vagy most azért mondtad hogy leoltsad Ramsay-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!