Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik a magyar konyha alapanyagai?

Mik a magyar konyha alapanyagai?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 16:28
1 2
 11/14 anonim válasza:
Elottem szolo valaki. Jo neked ha te meg nem hallottal "festo" paprikarol ,mert itt Amerikaban csak nem festo paprikarol hallhatsz. Ezert a nyakadba veszed a varost es folhajtod hol lehet kapni igazi festo PIROS PAPRIKAT.Itt is van ,szep nagy nemzeti szinu zaszloval diszitve.Ez az igazi magyar fuszer.... Persze nem arra gondolok mikor folkevertek tegla porral.
2009. nov. 20. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim válasza:
100%
Ja, Parikan kivul meg a teszta felek Pl. Nokedli ami jol parosithato a porkoltekhez.Krumpli minden menyisegben.Ha masra mar nincs penz csak krumpli van otthon ,nem hal ehen az ember.
2009. nov. 20. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 18:33

vagyis 2009.11.20.

Igen krumpli, zsír, meg bab, legyen, nem halunk éhen.

De a babnak a piacon 900Ft vesztegetik az árát. Van továbbá : ánizs, babérlevél, bazsalikum, borsos menta, fahéj, kakukkfű, kapor, köménymag, lestyán, oregánó, rozmaring, sáfrány, szerecsendió őrőlt-virág, tárkony, torma, zsálya, stb fűszerek. ( paprika, zsír, köménymag, stb írtam már kb 3 hsz-el ezelőtt ).

Fokhagyma, zeller, répa, petrezselyem, krumpli, bab, paprika, paradicsom, lencse, felesborsó sárga - zöld,". lecsó, bab - krumpli - vegyeszöldség levesek tipikus magyar étel.

2009. nov. 21. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim válasza:
Nos az elmúlt napokban tartottam éppen egy előadást ebben a témában. Az egész az ősi magyar kultúrából ered és mint ebben is eleinte fejlettebbek voltunk, mint a nyugati országok, ugyanis nyugaton sokkal elterjedtebb volt a sütés, mi pedig ugye keleti nép vagyunk és a főzést jobban szorgalmaztuk. Főként birkahús volt a legfőbb a húsfélék közül, de a marha is hozzá tartozik az alapanyagokhoz, zöldségféléknek pedig legfőképpen hagymát használtak, fokhagymát,vöröshagymát. Van egy érdekes elméletük h a nem a hagyományos ma használatos üstöt használták hanem egy keskeny hosszú bográcsban készítették el az ételeiket, így nem égett meg az étel és egyenletesen sült minden. Szerintem van benne logika :)
2009. dec. 9. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!