Mi az a "Dublini Rakottas"?
Figyelt kérdés
Kb. 5 éve ment a TV-ben egy Írországban játszódó rajzfilmsorozat, a Hunyor Major (Jakers) amiben beszélő állatok voltak a szereplők és az egyik részben valami ilyen nevű ételt evett az öreg malac. Úgy nézett ki, mintha valami kisebb tálba lenne kirakva krumplis tészta. Ti tudjátok mi lehet ez, mit fordítottak így magyarra?2013. okt. 14. 13:47
1/4 anonim válasza:
Hozzavalok:
6 nagy burgonya krumpli
100 g chorizo
6 db tojas
200 g Crème Fraîche/tejszines sajtkrém
1 dl tej
so, pirospaprika
1/2 ek. libazsir
A fott burgonyat, a fott tojast es a nyers chorizot karikakra vagom. Egy lapos keramiatalat kikenek libazsirral. Lerakom a sor burgonyat, rateszem a choricokarikakat, vegul a tojaskarikakat. Enyhen sozom es meghintem pirospaprikaval. A kremet elkeverem a tejjel es a tojas tetejere ontom. Elomelegitett sutoben (180 °C) addig sutom, amig a tojasok teteje itt-ott barnulni nem kezd.
2/4 anonim válasza:
4/4 mustafa33 válasza:
1-es,én is így csinálom, chorizo helyett inkább parasztkolbászt teszek bele, a chorizo kisé ízetlen nekem. És a helyett a sajtos maglajsz helyett rendes házi tejfelt. A végeredmény jó fajta rakott krumpli ami után nem csak a dublini de a belfaszti is megnyalná mind a .... Már a nagyanyám is így csinálta pedig nem járt Dublinban. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!