Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szlovák szendvicskrém ismeritek?

Szlovák szendvicskrém ismeritek?

Figyelt kérdés

Van benne reszeltsajt, rengeteg fokhagyma és tejföl. Egy szlovák ismerősöm csinálta, de vele telejsen megromlott a barátságunk évek óta nem is tudok róla. Ha esetleg valaki tudja mire gondolok elküldené az étel receptjét? vagy legalább anevét?

Köszönöm

2013. szept. 4. 10:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ilyet ettem szlovákiába ,de nem biztos ,hogy ez az :

Füstölt ,és sima sajtot reszlve ,és zuzott fokhagymát ,fött tojást nagyon apróra vágva kevertek : tejfölbe amibe volt egy kis majonéz..

2013. szept. 4. 10:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Hu lehet, hogy az amit írsz! Köszönöm! ezek alapján megcsinálom este, legfeljebb csak hasonló lesz arra amire gondolok, de nem számít, biztos finom lesz.
2013. szept. 4. 10:39
 3/5 mustafa33 ***** válasza:
100%

Nem tudom melyikre gondoltál:

Cesnakovo-syrová nátierka:

20 dkg eidámi sajt (lehet helyette trapista) vastagon reszelve (1cm x 0.5cm), 4 cik fokhagyma szétnyomva, 1,5 dcl majonéz (ezt helyetesítheted tejföllel), ezt összekevered és kiflikarikákra kened.

Cesnakovo-syrová pomazanka (silvestrovská):

6 darab kenhető háromszög sajt (vagy 1 tubus kenhető sajt például Primula cheese), 2 evőkanál Ráma vagy vaj, 5 cik fokhagyma paszírozva, 20 dkg félkemény reszelt sajt (Eidam, Cheddar...), 2 evőkanál majonéz (vagy crème fraîche, vagy tejföl), só ízlés szerint. Ezt össdzekeverjük és felkarikázott bagette-ra kenjük. Nagyon jól megy rá szilveszterkor pija.

2013. szept. 5. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Hu nagyon szépen köszönöm. Én sem tudom melyikre gondoltam, de ki fogom próbálni mindkettőt! Te melyiket szerteted jobban?
2013. szept. 6. 08:24
 5/5 mustafa33 ***** válasza:
a másodikat ☺
2013. szept. 6. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!