Szlovák szendvicskrém ismeritek?
Van benne reszeltsajt, rengeteg fokhagyma és tejföl. Egy szlovák ismerősöm csinálta, de vele telejsen megromlott a barátságunk évek óta nem is tudok róla. Ha esetleg valaki tudja mire gondolok elküldené az étel receptjét? vagy legalább anevét?
Köszönöm
Én ilyet ettem szlovákiába ,de nem biztos ,hogy ez az :
Füstölt ,és sima sajtot reszlve ,és zuzott fokhagymát ,fött tojást nagyon apróra vágva kevertek : tejfölbe amibe volt egy kis majonéz..
Nem tudom melyikre gondoltál:
Cesnakovo-syrová nátierka:
20 dkg eidámi sajt (lehet helyette trapista) vastagon reszelve (1cm x 0.5cm), 4 cik fokhagyma szétnyomva, 1,5 dcl majonéz (ezt helyetesítheted tejföllel), ezt összekevered és kiflikarikákra kened.
Cesnakovo-syrová pomazanka (silvestrovská):
6 darab kenhető háromszög sajt (vagy 1 tubus kenhető sajt például Primula cheese), 2 evőkanál Ráma vagy vaj, 5 cik fokhagyma paszírozva, 20 dkg félkemény reszelt sajt (Eidam, Cheddar...), 2 evőkanál majonéz (vagy crème fraîche, vagy tejföl), só ízlés szerint. Ezt össdzekeverjük és felkarikázott bagette-ra kenjük. Nagyon jól megy rá szilveszterkor pija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!