Valaki tud nagyon finom tzatziki receptet?
Figyelt kérdés
Miskolcon egy helyen lehet kapni nagyon finom tzatzikit. Valami hasonlót szeretnék csinálni. Igazán krémes, nincs fokhagymás íze. Tudnátok jó receptet ajánlani? :)2013. máj. 24. 19:57
1/3 anonim válasza:
Valószínűleg eredeti görög receptből készül. Eredetileg a tzatzikiban alig van fokhagyma az is reszelve, nem pedig apró darabokra vágva, hogy amikor ráharap az ember akkor még intenzív az íze. Ha beszélsz angolul akkor ajánlom ezt a receptet: [link]
Ő az ausztral MasterChef egyik szakácsa, görög származású én több receptjét is kipróbáltam már, mindengyik nagyon jó volt.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2013. máj. 31. 11:47
3/3 anonim válasza:
Én a tzatzikit nagyon egyszerűen csinálom.
Kell bele egy doboz tejföl (de akár kefirt is használhatsz) egy db vékonyra szeletelt uborka, én általában belenyomok egy fej fokhagymát de ez ízléstől függ és ha azt szeretnéd, hogy pikánsabb legyen akkor belecsavarod egy fél citromnak a levét. :) Ennyi. És 5 perc alatt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!