Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Angliaban mivel lehet helyette...

Angliaban mivel lehet helyettesiteni a turot?

Figyelt kérdés
ha turo tortat szeretnek csinalni? Boltban nem lehet kapni :(
2009. okt. 1. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehet kapni olyan zsíros tejet,amit csak pasztörizáltak,abból készíthetsz túrót.
2009. okt. 1. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
a cottage cheese hasonlít rá a legjobban
2009. okt. 1. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

Nem mondod! Nincs túró???

Akkor mit esznek??

Ricotta csak van?

Ha meg tudod altatni a tejet, meglangyosítod kézmelegre(tűzhely szélén, erre elválik a savó. Vászonruhába téve lecsepegteted.

És kész.

Legalább 3 litert alatss meg!

2009. okt. 1. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha a joghurtot meglangyosítod, és kicsepegteted, tarhótúrót kapsz.Ez savanykásabb a rendesnél, de talán édesebb joghurtból jó lesz.


A tejet kis tejföl belekeverésével próbáld megaltatni!

Hol vannak az angol tehenek?


Nézd, mit olvasok az interneten:""Itt a Túró Rudi!!

És a babapiskóta, a szélesmetélt, a lángolt kolbász, a parizer, a halászlé kocka, a vegyesvágott, a finom Univer ketchup, Sport szelet, Piros mogyorós, a Balaton szelet és minden, ami hiányzik/hiányzott nekünk az itteni kínálatból. Weblapunkon a [link] oldalon megtekinthető az árukészlet, ami azonnal elérhető és házhoz lesz szállítva. Fontos tudni, hogy mi East-Midlands-en élünk, itt és környékén vállaljuk a kiszállítást. A szállítás hétvégente történik. Hűtendő dolgokat is kiviszünk, "

2009. okt. 1. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
cottage cheese olyannyira hasonlít rá, hogy az maga a túró. csak ők úgy hívják. :)
2009. okt. 1. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én Írorszádban éle, és hasonló a problémám. Itt még a tej sem olyan, mint otthon.

Ja, és a Cottage, egy nagy adag trutyi, olyan lötty az itteni, hogy semmibe nem jó!

Aki a magyar boltot írta: tegyük hozzá, hogy baromi drága még az itteni viszonyokat nézve is.:(

2009. okt. 1. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
lengyelboltban 1.30£ ert veszem a turot aminek meg a csomagolasa is olyan mint a magyar....
2009. okt. 1. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Lengyel bolt erre nincs, de köszi az ötletet!
2009. okt. 2. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
75%

[link]


Túró készítése házilag


Először is nyers házi tejet kell szereznünk! Vidéken több helyen is "közlekedik" az úgynevezett "boci mobil", amely ellenőrzött nyers tejet árul. De megbízható helyről háztól is vehetünk tejet.


Fél kg túró előállításához kb 3 liter tejre van szükségünk. Azért csak kb, mert sok függ a tej minőségétől, zsírtartalmától.


A tejet egy nagy edényben, amiben majd hevíteni fogjuk aludni tesszük. (Természetesen nagyon fontos, hogy hibátlan zománcú fazekat/lábast válasszunk!) Ha a tej megaludt, lefölözzük, és kis lángon hevítjük, úgy fél órán át. Van amikor tovább is. Figyelni kell, hogy az aludttej "megtúrósodjon", és elkülönüljön a savó. Ez egy kis gyakorlatot igényel, de a második alkalommal már sokkal könnyebben megy. Nem igazán kell kavarni, mert a túl sok kavarástól apró szemű lesz a túró. Én azért néha nagyon óvatosan megkavarom, hogy oda ne kozmáljon.


A túrót a savóban kell hagyni kihűlni, és még általában egy éjszakát pihenni, hogy megszívja magát, megszaporodjon, ahogy anyósom mondja. Utána tiszta szűrőn, vagy sűrű vászonba kötve néhány óra alatt lecsöpögtetjük.


TÚRÓKÉSZÍTÉS ALUDTTEJBŐL


Előzőleg a megfelelõ mennyiségû friss tejet öntsük egy zománcozott edénybe, és kissé felmelegítve hagyjuk megaludni az aludttejnél leírt módon. Utána egy evőkanállal szedjük le a fölét, tegyük hűtőszekrénybe, és a visszamaradt aludttejet takaréklángon, lángterelő felett lassan hevítsük fel 50 °C–ra. Közben keverjük át, mivel a kisebb darabokra szétesett aludttejből könnyebben kiválik a savó. Ha a lágyabb túrót kedveljük, akkor az aludttejet 40 °C –ra melegítsük. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne hevítsük túl sokáig, mert akkor a túró gumiszerûvé, nyúlóssá válik. Ahogy a kívánt hőfokot elérte, rögtön öntsük ki tésztaszűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Nagyobb mennyiség esetén háromszög alakú tüllzacskót használjunk erre a célra. A ritka szövésû pamutvászonból készített zacskót helyezzük egy nagyobb fazékba úgy, hogy a száját illesszük a peremére. Öntsük bele az aludttejet, majd emeljük fel a zacskót, és az összefogott száját egy kis darab, két végén összecsomózott zsineggel hurkoljuk át. Bújtassunk egy fakanalat a zsineg szabadon álló végébe, majd támasszuk az asztallap és egy szék támlája közé oly módon, hogy a felfüggesztett zacskóból a savó az alá elhelyezett fazékba csurogjon. Ha gyakran készítünk túrót, akkor célszerû egy falra erősített kampót alkalmazni. Akkor kész, ha már az összes savó kicsepegett belőle.


Jó minõségû, vitaminokban és enzimekben gazdag túrót csak nyers tejből lehet készíteni. Nem alkalmas azonban aludttej és túró készítésére a homogenizált tej. Egyébként ennek a tejüzemek által alkalmazott technológiának az a lényege, hogy a tejet kb. 150 bar nyomáson, 1 mikron átmérőjű lyukakon préselik át, így a benne lévő zsírrészecskék elaprózódnak, és nem csapódnak le a tároló edény oldalán. 1 liter tejből kb. 12 dkg túró várható. A friss túrót felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. Ha nem keverjük át alaposan az aludttejet, akkor elõfordulhat, hogy savó marad a túróban. Ezen utólag már csak úgy segíthetünk, hogy kevés búzadarát keverünk a lecsepegtetett túró közé. Az aludttejből kicsorgó savót nem kell kiönteni, mivel rendkívül egészséges ital. Nem olyan finom ugyan, mint a vajgyártás mellékterméke, az író, de lehűtve sokan kedvelik. Arra azonban ügyeljünk, hogy csak a nyers tejből visszamaradt savót szabad meginni, mert a pasztörizált tejből származó savó teljesen értéktelen, és fogyasztása káros az egészségre.


TÚRÓKÉSZÍTÉS FRISS TEJBŐL


Vannak akik nem aludttejből, hanem friss tejből készítik a túrót. A tejet felforralják, majd egy citrom leszűrt levét beleöntve addig kavargatják, míg össze nem ugrik. Frissen is leszűrhető, de ha másnapig állni hagyják, gazdaságosabb lesz (megszívja magát a savóval).


[link]


HÁZISAJT


A friss tejből házisajt is készíthetõ. A 2 liter tejhez egy 3 literes fazékban adjunk 7 dkg sót, majd tegyük tűzre és állandó kevergetés mellett főzzük 25 percig. Utána levesszük a tűzről, beleöntünk 0,5 dl 10%-os ételecetet. A túrósodás mértékétõl függően hozzáadhatunk még egy evőkanál ecetet, míg optimális állagú lesz. Ezután 15 percig állni hagyjuk, hogy hűljön és túrósodjon.

Ezután az egészet beleöntjük egy felfüggesztett (madzaggal szögre akasztott), csúcsos vászonzacskóba (konyharuhából lehet varrni). Hagyjuk a savót lecsurogni, időnként megrázzuk és megnyomkodjuk, hogy tömörödjön. Ettől a sajt rugalmas állományú lesz. Utána állni hagyjuk 1-2 napig. Kevesebb sóval a sajt lágyabb és kenhetõ lesz. Keverhetünk bele különféle fûszereket is (kaprot, reszelt fokhagymát, petrezselymet, õrölt köményt, kakukkfüvet, oreganót, szerecsendiót) ha valami különlegesre vágyunk.

2009. okt. 2. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
54%
Hali!Írországban vannak lengyel boltok,ott van ugyanolyan tehenes csomagolásban,mint itthon,szerintem biztos vannak ilyen üzletek Angliában is.
2009. okt. 2. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!