A tanulmányaimból, szakmámból kifolyólag eleg sokat tudok az ételek összetételéről, hatásairól. haválaszolok egy kérdésre, mindig ezeknek megfelelően válaszolok, sőt, hogy tuti ne írjak semmi valótlant, előfordul, hogy előkeresem a pontos választ. mégis gyakori, hogy lepontozzák. Gyakran megkérdőjelezik a válaszom igazát. Miért bizonytalanít ják el az esetleges kérdezőt, vagy többi érdeklődőt? Miből gondolják az emberek, hogy ők jobban tudják, ha semmivel nem tudják alátámasztani? ilyenkor miért jelölik haszontalannak a válaszom pont ebben a kategóriában?
Amugy nem érdkel a pontozás, csak bosszantó, hogy egy teljesen pontos választ, ami ráadásul a kérdésre válaszol lepontoznak. Ugye én tudom, hogy hekyes, de van olyan téma, amihez nem értek így, ott melyik válaszadónak higyjek? Csak ezért problémám.
Nemcsak téged pontoznak le, így megy ez itt naponta, jön a lepontozó és mindegy neki mi a válasz, nyom egy minuszt, figyeld meg az olyan krédéseket, hogy mi a kedvenc ételed, italod, vagy mit főztél ma, stb., ott is mindenki le van pontozva, pedig ott szerintem nincs is olyan, hogy hasznos, vagy nem hasznos. :-) Felesleges ilyenen bosszankodnod.
2013. márc. 26. 09:05
2/11 anonim válasza:
Engem is bosszant . Jómagam textilvegyészettel , háztartásvegytannal , élelmiszer vegyészettel , mikrobiológiával foglalkozom és ezeken a területeken adok - remélem és tudom - megfelelő válaszokat . Ugyanez a helyzetem , hiszen a , főzéshez , mosáshoz , varráshoz "minden háziasszony ért" alapon szinte minden alkalommal alapvető hiányosságokkal rendelkező emberek adnak tanácsot , és ha visszaírok privát válaszban nekik - hibáikra rávilágítva - akkor lepontoznak . Engem ma már nem érdekel , mert sajnos a butaság nagyobb részben van jelen ezeken az oldalakon , mint a szakértelem . Ettől függetlenül tartozom magamnak azzal , hogy minden alkalommal szakszerű és szabatos válaszokat adjak .
2013. márc. 26. 09:12
3/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazad van, de ezzel lényeétt vesztheti az oldal még a végén. Lehet vitázni, lehet ellentétes véleményt közölni, ugye ezzel nincsen baj. Volt például olyan, hogy elkezdi magyarázni, hogyan csinálnak valamit. Leírtam, hogy ez tévedés, utána pedig azt, hogy igazából hogyan. Ráadásul, hogy elkerüljük a félreértést hozzáteszem, hogy jártam az üzemben, és ellenőriztem is pont azt a tipusú terméket, aztán csak köti az ebet a karóhoz, persze ilyenkor otthagyom a kérdést....mert h...lye emberrel nem vitázom, mert nincs értelme. A" mert csak" válaszokra sem vagyok kíváncsi csak azert mert nincsen más érve..:)
2013. márc. 26. 09:14
4/11 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, csak néha szélmalomharcnak érzem...mégsem tudom megállni, hogy ne javítsak ki egy-egy orbitalis baromságot. Tudvalevő, hogy sosem személyeskedve bantóan...
2013. márc. 26. 09:17
5/11 anonim válasza:
Mert a kérdés nem az, hogy kinek van igaza, hanem melyik válasz a hasznos. Pl ma valaki az izfokozokrol kérdezett. Le lehet hordani, hogy mű, meg minek az, az emberek jó része megis használja, igy a "mű xar" nem egy hasznos válasz, mégha igaz is.
2013. márc. 26. 09:19
6/11 A kérdező kommentje:
Nah látod épp ez az...hogy az ízfokozó nem mű... :D
A glutaminsav (E620) az egy aminosav, melaszt és baktériumok erjeszésével állítják elő. A natrium glutamát(E621) pedig a glutaminsav nátriummal alkotott sója...
Jah az izfokozó az a Na- glutamát..
2013. márc. 26. 09:26
7/11 anonim válasza:
:D Tényleg? Ezt nem tudtam.
2013. márc. 26. 09:27
8/11 A kérdező kommentje:
Természetesen van aki allergiás rá, de van aki a mogyoróra is, arra senki nem mondaná, hogy mű...
2013. márc. 26. 09:33
9/11 anonim válasza:
Na tessék ! Már megint vitatkozunk ! Vagy mégsem ? A glutamátot a tengeri algák nagy mennyiségben , de még a paradicsom ( az érett és nem az érlelt ! ) is tartalmazza . E
2013. márc. 26. 11:11
10/11 A kérdező kommentje:
:D
vitával sosincs baj, ha előrevisz, és nem " meddő vita"
(persze ma az élelmiszeriparban való előállításról beszéltem, de igaz, hogy a természetben is előfordul--- tehát nem mű:P)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!