Melyik az erősebb a vodka, vagy a pálinka?
Valószínűleg a pálinka.
A vodka be van mérve, ált. 40% körüli.
A házi pálinkák nagy része 50 % környékén van. Ha nagyon brutál, akkor akár 70%-os is lehet.
Rossz a kérdés.
A vodka 95,6%-os párlatból készül (kötelezően), míg a pálinka max. 86%-os lehet, és normális esetben ennél lényegesen gyengébbre főzik.
A vodkát jellemzően 40%-ra hígítják (az olcsóbbakat 37,5-ra), de vannak kivételek, és (valódi) pálinkát is palackoznak 37,5%-on, bár ezt szerintem is kár volt megengedni.
ez az adott vodkától és az adott pálinkától függ.
A minőségi pálinkát 80-90 térfogatszázalékosra főzik le. Ezek után desztillált vízre hígítják. A pálinka 37,5 % osan a leggyengébb (ekkor lehet pálinkának nevezni, természetesen a többi kikötést is betartva)
A nem minőségi pálinkát az 50 hektoliter fokra lehet maximum főzni, a mértékegységek nem keverendők össze.
Ez amiatt rossz, mert a pálinka mindenképpen utópárlatos lesz, vagy jobban vagy kevésbé, mivel nem desztillált vízzel állítják be a fokot, hanem tovább főzik a pálinkát.
A vodka is olyan erős lesz, mint amilyenre beállítják.
Szerintem is igaz hogy a pálinkának kevés a 37,5 % de a 60% már sok nem jön ki úgy az íze. (mondom ezt úgy, hogy a fenn említett 60%pálinkát kóstoltam a főzdében,(már csak exfőzdében, mert elköltözött) több hígításban is.)
A legerősebb:
Vodka: -88.8° fok
Gin: -60° fok
Whisky: -91.2 fok
Őrület! S a kinaiakat itatják velük! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!