Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik Ausztria nemzeti ételei?

Mik Ausztria nemzeti ételei?

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. márc. 19. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Leber- vagy Fleischkäse, mindkettőnek mondják... itt Tirolban rettenetesen oda vannak érte, tényleg nem rossz. Van egy csomó ízesítésben, engem kicsit a virslire emlékeztet, de ők inkább zsemlébe teszik, szendvicsként.

Még a laugenbrezel van, ez egy fajta vajas vagy sós perec, amit szoktak keresni, mint specialitás.

2013. márc. 20. 18:13
 3/5 anonim ***** válasza:
virslik és kolbászok finom szószokkal és mártásokkal :) igazából se a németek se az osztrákoknak nincs kiemelkedő konyhájuk :D
2013. márc. 26. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Stiriai metelt az osztrak, az steiermarkt tartományból származik, és a császármorzsa is innen való! Van azért nemzeti ételük, de valóban nem túl sok! A németeknek több van! Férjem egy neves szállodában volt pincér, de sajna alszik már, ő biztos tudna mondani még több ételt! Egyébként itt élünk, de most nem jut eszembe több! A szoszok inkább nemet ország jellemzője, meg a leberkaese is!
2013. ápr. 28. 23:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ismét az előző hozzászóló vagyok, a virslik es kolbászkák nem osztrák ételek, valamint a laugenbrezel sem, ami németorszag- bajor részéről származik! Az egy dolog mit keresnek es szeretnek a tiroli részen! Évekig dolgoztam Németországban, több területen, tartomanyonkent mások az ételek! Ausztriában vagyok most 5 éve kb, de itt valóban nincs nagyon nemzeti étel, a stiriai metelten es a csaszarmorzsan kívül!
2013. ápr. 28. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!