Milyen jó törökös marhahúsos recepteket tudtok?
Figyelt kérdés
2009. szept. 6. 19:22
1/1 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyet tudok csak, de gyakran csinálok.Török paradicsomnak hívom.
A paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. A belsejét kivájjuk. Darált marhahúst, finomra vágott hagymát, metélőhagymát, rizst, köményt, kevés fahéjat keverünk össze, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, majd forró vajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd ezt a tölteléket a paradicsomokba halmozzuk. Visszatesszük a kalapjukat. Ezután a paradicsomokat fazékba tesszük, vajat teszünk alá, egy kevés vizet, majd lefedjük, és mérsékelt lángon pároljuk, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
Köményes krumplit szoktam hozzá csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!