Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan főzöd a chilisbabot?...

Hogyan főzöd a chilisbabot? Valami jó és egyszerű recepteket, ez lenne a holnapi ebéd, köszi.

Figyelt kérdés
2011. júl. 31. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hagymát,fokhagymát olajon megfuttatom,hozzáadom a darált húst,fűszerezem.Mi szeretjük a nagyon csípőset,úgyhogy só,bors,csili,zöldpaprika,és néha még őrölt csilit is teszek bele.Utána belezuttyantom a vörösbabot,és a kukoricát,nyakon öntöm vízzel,lefedem,és készre főzöm.Általában rizzsel esszük.

Basszus,most megkívántam,de nem ehetek:)

2011. júl. 31. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
És mivel fűszerezed? Mik azok a fűszerek amiket használsz hozzá? Amúgy köszi :)
2011. júl. 31. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
vöröshagymát olajon megfonnyasztod,rá darált hús(fél kiló 4 emberre elég),sózod,borsozod,fehérre sütöd.hozzá adsz két közepes vörösbabkonzervet,és egy konzerv kukoricát.felöntöd vízzel és párolod egy kicsit őket,majd egy doboz paradicsomsűrítményt öntesz hozzá.chillipor,só amennyi még kell és készre főzöd
2011. júl. 31. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
anya a kotányis csilisbab fűszerkeverékkel csinálja, az alapján a recept alapján. nagyon finom:)
2011. júl. 31. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen szóval ezt én is porból csinálom, a Knorr az jó. Kevés olajon kifehérítem a darált húst. Ráöntöm a port összekeverem és kevesebb vízzel, mint a recept írja felöntöm nálam igazából nincs leve. Legfőbb előnye hogy gyors.
2011. júl. 31. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet h hülyén hangzik, de ha szereted csípőset, tegyél bele curryport is, igazán fel tudja dobni!
2011. aug. 1. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:

A mexikói paprikaszósz

(az édes Chili receptje)



Vegyünk néhány fej zölddió nagyságú vereshagymát. Az apró hagymákat rövidebb idő alatt tudjuk majd a későbbiekben péppé főzni. Ezeket vágjuk fel nagyon apróra, de ne reszeljük, mert a reszeléssel éppen azok az íz és illatanyagok távoznak, amelyeknek az ételünket kellene ízesíteniük.


Készítsünk pörköltalapot a következő módon:


Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre egy kevés olajon, vagy bacon szalonna kiolvasztott zsírján.

Az edényt húzzuk le a tűzhelyről. Szórjuk meg őrölt pirospaprikával. Készítsünk elő egy pohár ivóvizet.

Az edényt húzzuk vissza a tűzhelyre, és alaposan kavargassuk néhány másodpercig, hogy a paprika kiadhassa az íz és színanyagait az ételnek. Ekkor azonnal öntsünk rá egy kevés vizet (épen csak annyit hogy oda ne égjen a paprika). Ekkor elkezd habozva főni. Amikor a rotyogó fövő hang átvált sercegő sülő hanggá, akkor ismételjük meg az előbbi műveletet. Amennyiben a leírtaknak megfelelően járunk el, a műveletet 4-5 alkalommal megismételve (1-2 perc az egész) akkor a hagyma péppé főtt. Az így elkészített alap azon kívül, hogy jobb ízű, még gyomorkímélőbb is.


Előfűszerezzük:


A pörköltalapot megszórjuk egy kevés sóval, cukorral. Tegyünk bele egy késhegynyi (boltban vásárolt) őrölt fahéjat, őrölt gyömbért, őrölt fehérborsot, és őrölt szegfűborsot. Ezeknek a fűszereknek a frissen őrölt változata erősen csípős! Ezeket akkor használjuk, ha erős ízekre vágyunk.


Az előkészített pörköltalapra ráhelyezzük az apróra összedarabolt (lehet darált is) vastaghúsú pirospaprikát, és puhára főzzük.


Utófűszerezzük:


Amikor úgy gondoljuk, hogy a paprika már elég puha, akkor szórunk bele egy-két kanálnyi szurokfüvet, (oregano) bazsalikomot, és néhány gerezd apróra összevágott fokhagymát, majd még egy-két percig főzzük, és befedve hűlni hagyjuk.


Kínálhatjuk különféle húsételekhez, de önálló ételként is fogyasztható csíkokra vágott különböző színű vastaghúsú, csíkokra vágott paprikával összefőzve. Gazdagíthatjuk kockázott bacon szalonnával, sonkával, gombával. Szaporíthatjuk főtt babbal, csipetkével.


Jó étvágyat hozzá


-iqtower-

2011. aug. 1. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, az ötletek összekombózva készítettem el és isteni lett! :)
2011. aug. 1. 18:59
 9/10 Luczian válasza:

CHILI CON CARNE


Hozzávalók 4 személyre

60 dkg darált hús

2-3 evőkanál olaj

2 nagy fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

2 teáskanál őrölt római kömény

vagy nagyobb csipet őrölt kömény

csilipaprika ízlés szerint

1 teáskanál cukor

1 teáskanál oregánó

2-3 babérlevél

2 doboz hámozott konzervparadicsom

2 doboz vörösbabkonzerv

1 doboz kukoricakonzerv

bors


Egyszerűsített recept, főzési ideje nagyban függ a hús fajtájától.

Legjobb marhahúsból készíteni (ennek a leghosszabb a főzési ideje), de szárnyashúsból sem rossz.


Előkészítjük a zöldségeket: apróra vágjuk a vöröshagymát, összezúzzuk

a fokhagymát, földaraboljuk a paradicsomot.

A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzátesszük

a darált húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Beleszórjuk

a köményt, sózzuk, borsozzuk, csilipaprikát teszünk bele, hozzáadjuk

a fokhagymát. Keverünk rajta néhányat, majd beleöntjük a paradicsomot is.

Annyi lé legyen rajta, amennyi majdnem ellepi; szükség esetén öntünk hozzá kevés vizet. Cukorral, oregánóval és babérlevéllel ízesítjük, fölforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Ekkor beleöntjük a levétől leszűrt bab- és kukoricakonzervet. Megkóstoljuk, ízlés szerint még fűszerezzük. További 10-20 percig főzzük, majd tálaljuk.

Eredetileg tortilla jár hozzá, de ehetjük párolt rizzsel vagy friss kenyérrel is.

[link]

2011. aug. 7. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Kávégyőző válasza:
Nem túl nagy lángon.
2011. aug. 12. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!