Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen a Kínai alapvető...

Milyen a Kínai alapvető fűszerei, itala?

Figyelt kérdés
Olnyanokra gondolok ami napi szinten kell,persze beszerezhető Magyarországon is ami nélkülözhetetlen,a jó keleti ételekhez most tanulok keleti ételeket főzni.Recepteket is szívesen fogadok. Köszi!
2013. febr. 8. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Fokhagyma.

Hagyma.

Gyömbér.

Csípős paprika.


Ezeket be lehet szerezni itthon, és tényleg fölösleges főzni nélkülük.

Ital a forralt víz, vagy teák.

2013. febr. 8. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Teák? Ezt nem is tudtam, úgy használod őket mint a vizet?
2013. febr. 9. 00:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Szójaszósz, halszósz, rizsecet, kókusztej, rizstészta, babuszrügy, szezámolaj, száritott fafűgomba

hiperekben konzerv formában ezek a dolgok beszerezhetők.

2013. febr. 9. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
2013. febr. 9. 01:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem, a teákat nem úgy használják amint a vizet.

A tea eleve forralt víz (ennek van jelentősége), és nem csak úgy hasraütésszerűen isznak teát. Ha a kínai táplálkozást most a taoista, 5 elem táplálkozásnak tekintjük, akkor fontos elv hogy az étkezés során minden (mind az 5) jellemzőjű (természetű) ételt fogyasszanak. Erre valók a változatos alapanyagok, és a változatos fűszerek. Ugye utánam is írtak még fűszereket.

Mivel a zöldségek hideg természeteket képviselnek, húsokat egyrészt a lehetőségekből kifolyólag, másrészt mert olyan nagyon sok húsra igazából nincs is szükségünk ritkán ettek, így a meleg hatást a fűszerekkel adták hozzá (és persze az összefőzéssel). Ez fontos, mert segíti a 'hideg' növények emésztését. A főzés/párolás értelemszerűen azért, mert feltárja a növényi sejteket, a fűszerek valahogy úgy ingerelhetik a testünket, emésztőrendszerünket hogy jó hatásfokkal fog történni az emésztés. Például nem puffadunk fel a káposztától, paszternáktól.. ezért fontos az elkészítés, összességében pedig több tápanyaghoz, energiához jutunk.


Tehát vannak hatásai az ételeknek, és vagyunk mi akik mind kissé eltérünk egymástól. Ezt figyelmen kívül is lehetne hagyni, de mivel a taoisták igen érdeklődő és kíváncsi emberek voltak, erre is figyeltek. A különböző típusú embereknek (különböző erősségű, gyengeségű, hajlamú) a gyengeségeik kiegyensúlyozására választották meg a teákba használt gyógynövényeket. Persze az ételekbe is tudatosan használtak minden hozzávalót.


Tehát a teát nem úgy itták (isszák) mint a vizet, nem is úgy mint gyógyszert, ez az életük alapvető része csak ők ezzel is az egészségüket tudják szolgálni. Egy teát különböző gyógynövényekből kevernek össze, ritka az egykomponensű tea.

2013. febr. 9. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért érdekelne hogy haladsz,miket sikerül beszerezned stb.,mert Én is nagyon szeretem a kínai konyhát és bocs,hogy ezért ideoffoltam.

Nekem a szaké és a bambuszpálinkájuk jutott eszembe.Ha ez utóbbit sikerül valahol beszerezned,rögtön szólj!:) Mert isteni finom és szeretnék még az Életben inni egyszer!;)

2013. febr. 9. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Rizsbort ki ne hagyd.
2013. febr. 10. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!