Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik Németország nemzeti ételei?

Mik Németország nemzeti ételei?

Figyelt kérdés

olyanokra gondolok, mint nálunk a palacsinta vagy a Rákóczi túrós. tudom, hogy ott más északnak és délnek, de ez nem is nagyon érdekel, csak hogy mik vannak.

előre is köszönöm szépen!

2013. febr. 2. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2013. febr. 2. 17:09
 2/12 anonim ***** válasza:

Németországban egységesen olyan nincs, ami mindenhol ismert.

Ha megnézed a térképen, hogy mekkora, akkor rájössz, hogy nem is lehetséges.

2013. febr. 2. 17:44
 3/12 A kérdező kommentje:
direkt leírtam, hogy nem izgat melyik részhez tartozik. és tudom, hogy nagy németország, azért ennyire hülyének nem kell nézni
2013. febr. 2. 18:29
 4/12 anonim ***** válasza:

TE nem érted, olyan, hoyg Németország nemzeti étele nincs, ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy mi EURÓPA nemzeti étele.

Vagy konkrét területek ételeit kérdezd, vagy esetleg azt, hogy Németországban miylen ételeket esznek gyakrabban valahol. De akkor meg fel lehetne sorolni legalább 200-300 ételt, mert annyira különböznek az egyes tagállamok.

PL. Bayernben a Weiswurst, Brezen, Sauerkraut egy igen elterjedt és népszerü kaja, de ezt északon nem is ismerik. Viszont ott az egyik kedvenc a Grünkohl mit Pinkel - ezt viszont máshol nem ismerik, a volt NKD területén meg mindennapos a Tote Oma nevü kaja, ami máshol elég borzasztónak hallatszik.

2013. febr. 3. 08:43
 5/12 anonim válasza:
Bajor virsli, fehér kolbász, De ők inkább nemzeti italukról híresek a sörről :D
2013. febr. 14. 03:13
 6/12 anonim ***** válasza:

"Bajor virsli, fehér kolbász, De ők inkább nemzeti italukról híresek a sörről"

Ez igy egyáltalán nem igaz, csak hülye klisé - ugyanolyan butaság, mint hogy a magyarok marék számra eszik az eröspaprikát és literszámra isszák hozzá a pálinkát, évente kétszer fürdenek (karácsony meg húsvét elött), és a pusztán legeltetik az állatokat.

2013. febr. 14. 08:17
 7/12 anonim válasza:
Kedves barátom amiről te beszélsz azt sztereotípiának hívják , méghozzá negatívnak. Amit leírtam azt nem a csillagok állásából olvastam ki. Németországban, egy étteremben dolgoztam Düsseldorf mellett, és személyesen tapasztaltam hogy még a praktikerben is lehetett venni bajor virslit és fehérkolbászt. A sörről meg annyit hogy Németországban számos régióban 1-2 sör megivása után lehet autót vezetni(alkoholezrelékben nem tudom pontosan mennyit) de még így is rengetegféle alkoholmentes sört isznak. Külön gyerekenek is van. (pl: KandiMalz). A Magyrokról meg csak az állít ilyet aki valamilyen szándékból amúgy sem szimpatizál a magyarokkal.
2013. febr. 15. 16:18
 8/12 anonim válasza:
De azért köszi hogy lehülyézel, lebutázol csak azért mert azt a sztereotípiát erősítettem meg ami amúgy is él a köztudatban. Az előttem szólóknak is igazuk van. Németország terjedelme miatt nehéz egységes nemzeti ételt kikiáltani. Viszont ténylegesen a kolbászaikról lettek híresek ez terjedt el a köztudatban, amit ők próbálnak is fenntartani, megerősíteni. Itthon is van ilyen. Ha külföldiek jönnek hozzánk próbálunk nekik magyaros ételeket készíteni.
2013. febr. 15. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:

èn irtam, hogy a Bier-Weiswurst nem mérvadó, és valamennyire azért csak van róla fogalmam, mert már 25 éve élek Németországban.

Ez legfeljebb uzsonna, de nem normális étkezés, ahogy MO-on sem a hamburger a nemzeti eledel.

2013. febr. 15. 18:02
 10/12 anonim válasza:
Ha 25 éve Németországban élsz tudhatnád miről beszélek.
2013. febr. 16. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!