Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A rackaszalámi és kolbász...

A rackaszalámi és kolbász milyen ízű vajon?

Figyelt kérdés

Most csináltunk 10 kilót, vajon milyen lesz? 8 kg húshoz raktunk 1,6 kg zsiradékot, 0,6 kg mangalica szalonnát, a többi a birka faggyúja. Egy kis szalonna még kellett volna, de anyám számolt...

Egy kis darabot megsütöttünk, én magába nem tudtam megenni, nagyon birka ízű, de kenyérrel igen. A többi füstölve lsz. Vajon milyen lesz az íze? Kóstolt már valaki hasonlót?


2013. jan. 20. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Egyszer minek kellett faggyút bele tenni?Mi az hogy zsíradék?
2013. jan. 20. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Maga a keverés aránya az jó.

A fűszerezés az pedig elég ízlésfüggő, én fokhagymán, köményen, són és paprikán kívül mást nem rakok bele.

Mivel elég aromás a hús, ezért csak akáccal füstölném, nem csonthéjas fával.

Jó lesz az, hidd el. Ha a szalámit marha vastagbélbe töltöttétek, akkor nem ártana a füstölés után fahamuval bedörzsölni és pihentetni.

-egy parasztgyerek-

2013. jan. 20. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 doboszoli ***** válasza:

Ilyet még nem készítettem, pedig túl vagyok már néhány "perverz" ötleten ezen a téren.(ló, szamár, nutria, liba)

Bár imádom a birka húst, szerintem a szalámiban kifejezetten zavarna az íze.

Mindemellett szívesen megkóstolnám.

2013. jan. 21. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Racka ízű.
2013. jan. 21. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

mű szalámibélbe van, itt nem lehet kapni marhát, tavaly tudtunk szerezni egy marhányit, de azt el is használtuk. meg töltöttünk egy szálat sertésbélbe, az hamarabb szikkad

Fűszernek mi is ezt raktunk bele, só, bors, paprika, meg egy kis őrölt fűszerkömény, lehetett volna több is belőle, de mi olyat nem is szoktunk rakni bele. Én is parasztgyerek vagyok, de felénk senki nem hallott a rackaszalámiról. Akácon lesz füstölve, holnap megy a füstre, holnapután hozzuk, és egy bő hét alatt annyira megszikkad, hogy ehető, úgyhogy nemsoká meglátom milyen lesz. Remélem jó. A szaláminak kell egy jó bő hónap.

2013. jan. 21. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Írd majd meg, hogy milyen lett.

Itt mifelénk még kecskehúsból is csinálnak kolbászt (persze kell bele szalonna bőven)

Szabad megkérdeznem hol laksz?

Én Gyömrői vagyok.

2013. jan. 21. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Én a Hortobágy mellyékén, ahogy a dalba is van. :)

Hortobágytól olyan 30 km-re. Megírom, bár még lesz egy jó bő hét a kolbászig is, a szaláminak meg énszerintem kell egy bő hónap is, meg úgyis két speizba rakjuk, egyikbe lassabban szikkad, hogy később is legyen még frissebb, de el fog az kopni énszerintem, én minden nap bekapok egy arasznyit, persze eddig csak disznó, meg marha-disznó és szamár-disznó vegyesen. De én ilyen kísérletezgető vagyok, csak én a faggyú helyett így már inkább raktam volna szalonnát, de már késő vigasz, nem baj, szerintem úgyis elmegy egy kicsit a füstön is.

2013. jan. 21. 22:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!