Magyarországon lehet kapni olyan Olivabogyót ami még ''nyers''?
Lehet kapni, de nagyon ritka.
Neten is utána nézhetsz!
Én találtam most hirtelen egy honlapot ahol van.
Nézz, kérdezz körül bio boltokban. Hátha ők tudnak szerezni vagy rendelni.
Köszi.
Gondoltam,hogy nem olyan egyszerü szerezni.Spanyolországba szoktam évente járni,de azért repülőn nem lehet sokat hazahozni.Viszont én nagyon szeretem és falusi recept alapján akarnék itthon csinálni.
:)
Az olajbogyó:
Az olajfa őshazája eredetileg Kis-Ázsia lehetett, mára elsősorban a Földközi-tenger partján termesztik, de Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon is gyakori. Rengeteg fajtája létezik, több tucatnyi féle bogyóból sajtolnak olajat világszerte, így maguknak a bogyóknak is számos fajtája kerül - sós lében, ecetben, olajban - az üzletekbe. A bogyók alakja, mérete a fajtára jellemző, de színük leginkább arról árulkodik, hogy milyen éretten szedték őket. Így a legkorábban betakarított halványzöldtől - az élénkzöldön és a sötétlilán át - a teljesen érett feketéig tart az olívák színskálája. A mediterrán konyha egyik meghatározó alapanyaga.
Legendás a mediterrán étrend szív- és egészségvédő hatása: ez nem utolsósorban épp az élelmiszerekhez felhasznált olívaolajnak köszönhető. Az olajbogyóból préselt olaj háromnegyedét az egyszeresen telítetlen zsírsavak teszik ki, amelyek csökkentik az ártó hatású LDL-koleszterin szintjét a vérben, így kevésbé képződnek a vérerek falában a veszélyes lerakódások, a plakkok. Tápanyagokban, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.
Nem mindegyiket szedik le teljesen éretten.
Attól függ, hogy milyen éretten szedték le. Van ami nem olyan érett az még zöld és a legérettebb a sötétlila, fekete színű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!