Húsevők, hogy ízlik a szejtán, a hús egyik vega helyettesítője?
A vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt alapanyag a szejtán, amelyet húspótlóként tartanak számon. Por állagú, amely nálunk többnyire tönkölybúzából készül, de elvileg készíthető más gabonából is. Sokoldalúan felhasználható, hasonlóképpen mint a hús.
Készítésének pontos leírása:
"A tönkölyjava (búzahús, szejtán) szétválasztásos eljárással készül, amelynek az a lényege, hogy a tönkölylisztből tisztított víz és tengeri só hozzáadásával tésztát készítenek. Pihentetés után vízzel a keményítő nagy részét és a tönkölyfehérjét az erre a célra kifejlesztett berendezésben szétválasztják, csökkentve ezzel a gabonában található szénhidráttartalmat. Ezután a kinyert koncentrátumot vízzel átmossák, majd különböző formákban hőkezelik. A gyártási folyamat végén a tömbös szejtánt darabolják, szeletelik és vákuumcsomagolásban forgalmazzák. " - írja az Új diéta.
Sztem a húst nem helyettesíti semmi. Én próbáltam már a tofut, a szóját, meg valami ismeretlen nevű izét egy régi barátomnál. Köszi, egy falat elég is volt belőle.
Speciel az én férjem húspótlóval vágna ki a házból, ha azt főznék neki :D
Egyáltalán nincs még csak hasonló ize sem, az állaga az, ami picit hasonlít.
Nem világos, hogy miért akarnád a férjeddek ezt etetni, de szerintem garantált a kudarc, meg esetleg egy óriási veszekedés.
Ha te vega módon akarsz étkezni, akkor tedd, de másra semmilyen módon se próbáld ráeröltetni, mert abból nem sül ki jó dolog.
Nálunk nagyon sok zöldséget eszünk, és nem minden nap van hús, de ha teszem azt, a rántott húst megpróbálnám rántott zöldségekkel helyettesiteni, akkor bortány lenne. Az, hogy mindenkinek EGY szelet hús van, és mellette sokféle zöldség, azzal nincs senkinek sem problémája, de egy szeletnek húsból kell lennie.
Húsevő vagyok, tehát válaszolok!
Mivel húsevő vagyok, semmiféle vegák által használt húspótló kaját nem kóstolok, és nem próbálok ki. Az az ő dolguk.
Ha húst akarok enni, akkor azt eszek, ha nem akarok húst enni, akkor eszek zöldséget, vagy tésztafélét, hasonlókat, de semmi esetre sem vegák által használt húspótlót.
Nyáron és ősszel könnyű megoldani, de télen már nehéz...
Ha ezt a zöldségekre értetted, akkor nagyon tévedsz.
Egész tavasztól őszig, ahogyan érnek be a zöldségek, kezdve a borsótól novemberig a répa-gyökér-petrezselyemmel bezárólag mindenből rakok el a fagyasztóba annyit, hogy tavaszig legyen zöldségfélém. Nem hússal, hanem a borsó, bab, karfiol, karaláb, tökfélék, zöldpaprika, paradicsom és hasonlókkal van tele a fagyasztóm, így télen sem gond tisztességes, vitaminokkal tele ételeket főznöm.
Tehát nyugodtan ehetem a húst ezekkel a zöldségekkel, és nincs szükségem holmi vega-helyettesítőre.
Eszek húst. A párom is.
Egyszer vettem tofut, hát ritkán dobok ki kaját, ez az az alkalom volt.
Én a szójababot szeretem, a párommal nem tudnám megetetni, mert néha mennek takarmánygyárba dolgozni, és elég látnia a dolgokat, hogy az életbe egyszer se akarja megkóstolni.
Nem hallottam még erről a szejtánról. amit leírtál, az alapján tészta. Ha tésztát akarok enni, akkor tésztát eszem, ha húst, akkor húst. Szerintem nagyon nem mindegy.
Kíváncsiságból megkóstolnám, de nem használnék semmiféle húshelyettesítőt.
Figyu, ha vega vagy, semmi gond, de ne akard ráerőltetni másra a nézeteidet, mert az nem szül jó dolgokat.
Télen ugyanolyan húst kapsz, mint nyáron. Ez gaz a zöldségre és a gyümölcsökre is. Igaz, hogy nagyobb a választék nyáron, de vannak most is idényzöldségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!