Ötletek hogyan tudnék fogyasztható szusi-rizst készíteni?
szia,
én ha nincs rizsfőzőm és tűzhelyen kell csinálnom akkor keresek egy nagyobb féle edényt (fedővel) meg egy kisebbet, ami belefér. a kicsibe teszek X rizst(kerekszeműt) 2X vizet. ha ráérsz akkor hagyd őket egy kicsit ázni) bele a nagyba, rakj bele vizet, de ne túl sokat, mert akkor belemegy a kisebbe, ha kevés akkor meg elég fura szag lesz.. fél óráig max lángon és kész.
szusinak akkor jó készíteni ha már kicsit ki van hűlve..
ezeket keverd össze simára, majd a rizshez: 0,5 ek cukor, 1tk só, 1ek ecet
sok sikert. ha kész én is kérek! :)
3 pohárnyihoz (kb 2dl-sben), ha megfő akkor kb duplaennyi lesz.
de én úgy szoktam,hogy folyamatosan öntöm hozzá, így nem lesz benne több a kívántnál. ha kevesebb, azon meg könnyen lehet segíteni.
vagy próbáld ki szezámolajjal is. úgy is nagyon jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!