Akik mézzel fogyasztják a teát, ezt tudtátok?
"Figyelem! A mézet tilos forralni, vagy túl forró folyadékba tenn, mert káros anyagok képződnek a folyamat során."
Forrás: [link]
Ez igaz lehet, vagy hülyeség?
Hány °C a "túl forró folyadék"? ...
Ha meg bírod inni a teát, akkor kb 40-50°C lehet a víz, nem nagyon több.
A káros anyagokról nem tudok semmit, de az tény, hogy mézet és citromot csak langyos teába teszünk, mert a benne lévő ásványi anyagok 40 °C-on lebomlanak.
Viszont azt nem tudom, a bomlás során milyen anyagok keletkeznek, de nem kizárt, hogy van közöttük olyan, ami a szervezetre nem túl jótékony hatású... a károst elméletileg túlzásnak tartom.
Semmi káros anyag nincs és nem is lesz benne.
Az biztos, hogy nem tesz jót neki ha forralja az ember vagy forró folyadékba teszik mert az értékes, hasznos anyagok lebomlanak benne.
Én sem hinném, hogy káros anyagokat tartalmazhat.A méz és a citrom is egészséges és teli vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal.
Ha a némely gyümölcsöt felforralunk vagy magas hőmérsékletű vízbe tesszük, valószínű, hogy a vitaminok felbomlanak!
Ennek ellenére nyugodtan fogyaszthatjuk mézzel,cukorral vagy citrommal a teát.Magam is ezekkel a "kiegészítőkkel" szoktam készíteni! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!