Hogy kell készíteni a Rament-t?
Ezt Cartneckertől idézem, tehát NEM én írtam:
Ez kínai tojásos tészta, minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva. Ezt nem dashi alapú lében eszik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, de megfelel az erőleves kocka is, kis gyömbérrel ízesítve.
Ebbe a lébe tesszük a megfőtt tésztát és az előbb az udonnál* felsorolt dolgokból rakunk rá egy keveset. Szerintem annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.
Másik rendkívül népszerű variáció a miso rámen, amikor a lébe misót is keverünk és kicsit sűrűbbre csináljuk.
Nagyon finomak és laktatóak.
*udonnál:
1 adag udon, 1 l dashi, 3 ek szójaszósz, 2 ek cukor, 1 tk só, 1 csirkemell filé felkockázva, 4 újhagyma, 3 felvert tojás, shichimi togarashi
A shichimi togarashi egy het osszetevobol allo fuszerkeverek. Az alapja mindig a togarashi, ami csipos japan csilipaprika. Ezen kivul valtozoak a hozzavalok, de tobbnyire makot, szezammagot, mustarmagot, sanshot shisot vagy noripelyhet tartalmaz.
A sansho a japan korisfa orolt magja, olyan, mint a bors.
A shinso mas neven fekete csalan egy, a bazsalikomehoz hasonlo izu noveny.
A nori piritott alga, a noripehely ugyanez, csak inkabb koretkent hasznaljak.
A dashibol tobbfele letezik, van dashi I, II, konbu dashi es instant is meg lehet vasarolni. A dashi I es II nek konbu es katsuobushi az alapja, a konbu dashinak csak konbu.
A konbu szaritott alga, a katsuobushi pedig a bonitonak[halfajta] szaritott, fustolt husa.
Ha kell valamelyik dashi receptje, akkor leirom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!