Mi a neve? Hogyan kell elkészíteni?





KEFTEDES(GÖRÖG FASÍRTGOLYÓ)
1 kg darált marhahús, 2 fej apróra vágott hagyma, 2 tojás, 2-3 szelet kenyér, 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, a sütéshez olaj, kevés liszt.
Egy keverőedénybe beleteszem a darált húst, a hagymát, a fokhagymát, a tojásokat és a petrezselyemzöldet. A kenyeret beáztatom és belemorzsolom. Hozzáadom a sót és a borsot, majd alaposan összekeverem. Kis gömböket formálok belőle és kb. 1 centisre lapítom össze. Lazán lisztbe forgatom őket és forró olajban mindkét oldalukat kisütöm.





"GÖRÖGÖSEBB ÍZBEN":
1 kg darálthús 4 közepes krumpli reszelve 2 szelet száraz kenyér morzsolva2 tojás 1 hagyma aprítva,aprított petrezselyem és vadmenta, 1 tk bors, 2 tk só, 1/2 tk fahéj ,1 tk sütőpor.A hozzávalókból masszát gyúrunk, és 1/2 órát pihentetjük /a sütőpor miatt/.Forró olajban kisütjük és melegen tálaljuk. Related posts:Görög húsgombócok





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!