Mik a magyar nemzet jellegzetes ételei?
Csülkös pacal, paprikás krumpli,Rakott krumpli, Halászlé, Töltött káposzta, Rakott kápsota, Lecsó, Újházy-tyúkleves, Lebbencsleves, Hortobágyi húsos palacsinta, Túrós csusza.. :)
Édességek közül a mákos guba, somlói galuska, rétes, túrógombóc, Dobostorta, Gundel palacsinta, Bejgli..
bográcsgulyás, töltött káposzta, pörkölt (sertés-, marha-, csirke-, birka-), halászlé, paprikás (csirke-, borjú-), Újházy-tyúkhúsleves, Jókai-bableves (csülökkel, kolbásszal, csipetkével), lecsó, disznótoros (hurka, kolbász, toroskáposzta), paprikás krumpli, babgulyás, túrós csusza, székelykáposzta, kocsonya, pacalpörkölt,
somlói galuska, gesztenyepüré, rétesek, dobostorta, lángos, tócsni, kifli,
Sütik:Eszterházy torta, Dobos torta, Rigó Jancsi
maszatka
Quentin Crewe: Nemzetközi étlapkalauz c. könyvében a következőket ajánlja a Magyarországot meglátogató külföldiek számára:
Disznósajt
Vesevelő tojással
Kaporleves
Meggyleves
Zöldbableves
Hortobágyi palacsinta
Halászlé
Bográcsgulyás
Csikóstokány
Fatányéros
Magyaros szűzérmék
Tökfőzelék (?!)
Dobostorta
Rakott metélt
Somlói galuska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!