Bács-Kiskun megye jellegzetes ételei, süteményei?
Ha komolyan érdekel a téma,szerezd meg Szalai László:"ÁLdd meg.Urunk asztalunkat c. könyvét. Esetleg érdeklődhetsz nála
levélben is,Soltvadkerten vendéglős.
Nem sok igazán itt szokásos étel van,ami máshol nincs.
Talán a bajai halészlén kívül a Kiskunhalason,főleg disznóvágáskor készített savanyú máj az.
Ennek is több variációja van. Amit én szoktam készíteni,és ez a legelterjedtebb:
Krumplit hasábokra vágva sóban-vízben megfőzök. Sok vöröshagymát karikára vágva cukros-ecetes vízben szintén puhára főzök. Közben zsíron (nem olajon) kövéres disznóhúsból,rövid lével pörköltet készítek.
Ha minden megfőtt,akkor egy darab disznómájat kicsit megabálok,de nem főzöm meg egészen. Laskára vágom.
Egy tűzálló tálba belerakom a megfőtt krumplit. Rá a pörköltet a levével együtt. Tetejére a májat,és arra a hagymát,szintén levével együtt. A tűzhelyen jól összerotyogtatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!