Lazac előkészítése sushihoz?
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben készítetek sushit milyen alapanyagot használhatok halnak (épp lazacot szeretnék bele tenni)? Olvastam, hogy érdemes fagyasztott halat venni, vagy a friss halat lefagyasztani, hogy ne tartalmazzon baktériumokat és férgeket. A rák amit használok sushihoz enyhén meg van főzve. Esetleg érdemes a halat is enyhén megpárolni, vagy ti is nyersen teszitek bele?
Előre köszi a tippeket.
Kukac
A lazacot nem igen lehet enyhén megpárolni, főleg olyan kis darabokban, mint a sushihoz kell, mert azonnal felpuhul.
És ha levetted a tűzről, még percekig puhul tovább.
Csak a szálkákat kell kiszedni belőle, vagy ha nagyobb filét veszel, akkor olyan helyről kivágni a ahol nincs szálka.
Egyébként kórokozók, paraziták szempontjából majdnem mindegy, milyet veszel, mert a többségüket nem öli meg a fagyasztás, csak lelassul, vagy leáll a szaporodásuk.
Ha el is pusztulnak, a spóráik túlélik.
Ennek ellenére én is a fagyasztottra szavazok, mégse akkora a kockázat, és frissebb is.
Mert az biztos, hogy frissen van fagyasztva, a friss, meg kitudja mióta áll ott.
Frisset otthon lefagyasztani nem jó ötlet, egy -18 fokos lassú fagyasztással csak a halat roncsolod szét, és teszed tönkre, nem a kórokozókat.
Vízpermetes, -36, - -60 fokos sokkolóval szokták fagyasztani, majd -36 fokon tárolják, a kiskereskedelmi forgalomba kerülésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!