Hogy nevezzük ezt a kenyérfajtát?
Figyelt kérdés
Egy angol regényben találkoztam egy bizonyos "horsebread"-del, vagyis szó szerint "lókenyér"-rel. Némi utánajárással annyit sikerült megtudnom, hogy ez a középkori Európában igen elterjedt kenyérfajta volt, és hogy gyakorlatilag mindent raktak bele, ami épp kéznél volt, akár babot meg más hüvelyeseket is. Kalóriában nem volt éppen gazdag, viszont rosttartalma az volt bővebben, így hashajtóként is működött... Ami mind szép és jó, csak arról nincs fogalmam se, hogy ezt magyarul hogy mondjuk. Mi ez tehát, mi a neve ennek a kenyérfajtának?2009. júl. 6. 14:42
1/1 anonim válasza:
ahogy tudom az angol kenyér ipar az 1600 as években kihalt...
ma már sok régi recept elveszett szentem eezl sem találkozhatunk a boltok polcain...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!