Az ázsiaiak hogy készitik el a rizset, hogy az jó, ehető legyen?
Figyelt kérdés
Igazából ehető az,ha megfő,de semmi íze sincs.
Az ázsiaiak miket adagolnak hozzá,amitől íze lesz,vagy ők is csak úgy ni eszik?
2012. máj. 18. 23:00
2/10 mustafa33 válasza:
Azt mondta a vietnámi melós, hogy otthon kevés krumplit esznek, mert az csak húsal ehető, de a rizshez nem kel semmi, ezért inkább azt eszik. Nem ette meg az édes rizs ételeket (rizskoch), csak a sósakat, és azt mondta, hogy ha pergős, akkor nem jó mert nem lehet pácikákkal megfogni.
3/10 anonim válasza:
Az ázsiai emberek általában a rizst valóban íztelenre és nem pergősre hanem pépes összeállóra főzik. viszont rengeteg szószt és ragut készítenek mellé és ebbe mártogatják amiket igen erősen fűszereznek. Én a rizs főzővízébe teszek leveskockát sót kis vegetát borsot így nincs víz íze és pergősen szeretem! 31\F
4/10 mustafa33 válasza:
Csinálom vegetásan, vagy hagymásan, vagy mazsolával (érdekes ízkombináció töltött csirkéhez), vagy zöldborsóval. (mindig pergősre és csak a gömbölyűt szeretem)
5/10 anonim válasza:
Anyukám curry-s rizst szokott készíteni, isteni. De az ázsiaiak valóban nem ízesítik magát a rizst, csak a szószokat amiket az ételeikhez adnak.
6/10 anonim válasza:
Érdekes én se kínlódok a pergős rizzsel hanem masszára főzöm, én meg bírom enni...
7/10 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ők nem gyorsrizst csinálnak, hanem teljesen nyers alapanyaggal dolgoznak.
Felmelegítik a vizet, raknak bele kevés olajat, sót és minimális tűzön, hogy meleg maradjon, akár egy órán keresztül hagyják, hogy a rizs felszívja a vizet. Így a rizs finom lesz, sőt talán össze is áll. Macerásabb, de megéri!
8/10 anonim válasza:
Kedves utolsó! Kinában még olajat és sót sem tesznek bele, csak átmossák 3-4szer, majd egy rizsfőző gépben megfőzik. Tehát iztelen és összeragad, igy pálcikával be tudják lapátolni a szájukba. És nem a rizst mártják a szaftba, hanem a szaftos falatot csöpögtetik le a rizsen, igy a rizs akár 4-5 féle szósz izét is megkaphatja, attól függően, hogy hány fogás van az asztalon.
9/10 anonim válasza:
Az azsiaiak a rizst ragacsosra fozik, hogy tudjak a palcikaval enni. PL a sushi- hoz valo rizshez, hasznalnak egy kis minimalis izesitest is.
10/10 anonim válasza:
Nem is annyira ragacsosra inkább puhára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!