Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Az ázsiaiak hogy készitik el...

Az ázsiaiak hogy készitik el a rizset, hogy az jó, ehető legyen?

Figyelt kérdés

Igazából ehető az,ha megfő,de semmi íze sincs.

Az ázsiaiak miket adagolnak hozzá,amitől íze lesz,vagy ők is csak úgy ni eszik?


2012. máj. 18. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:
47%
semmit.ők izetlenül szeretik
2012. máj. 18. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 mustafa33 ***** válasza:
100%
Azt mondta a vietnámi melós, hogy otthon kevés krumplit esznek, mert az csak húsal ehető, de a rizshez nem kel semmi, ezért inkább azt eszik. Nem ette meg az édes rizs ételeket (rizskoch), csak a sósakat, és azt mondta, hogy ha pergős, akkor nem jó mert nem lehet pácikákkal megfogni.
2012. máj. 19. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Az ázsiai emberek általában a rizst valóban íztelenre és nem pergősre hanem pépes összeállóra főzik. viszont rengeteg szószt és ragut készítenek mellé és ebbe mártogatják amiket igen erősen fűszereznek. Én a rizs főzővízébe teszek leveskockát sót kis vegetát borsot így nincs víz íze és pergősen szeretem! 31\F
2012. máj. 19. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 mustafa33 ***** válasza:
Csinálom vegetásan, vagy hagymásan, vagy mazsolával (érdekes ízkombináció töltött csirkéhez), vagy zöldborsóval. (mindig pergősre és csak a gömbölyűt szeretem)
2012. máj. 19. 01:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Anyukám curry-s rizst szokott készíteni, isteni. De az ázsiaiak valóban nem ízesítik magát a rizst, csak a szószokat amiket az ételeikhez adnak.
2012. máj. 19. 01:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Érdekes én se kínlódok a pergős rizzsel hanem masszára főzöm, én meg bírom enni...
2012. máj. 19. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:

Kedves kérdező!


Ők nem gyorsrizst csinálnak, hanem teljesen nyers alapanyaggal dolgoznak.

Felmelegítik a vizet, raknak bele kevés olajat, sót és minimális tűzön, hogy meleg maradjon, akár egy órán keresztül hagyják, hogy a rizs felszívja a vizet. Így a rizs finom lesz, sőt talán össze is áll. Macerásabb, de megéri!

2012. máj. 22. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Kinában még olajat és sót sem tesznek bele, csak átmossák 3-4szer, majd egy rizsfőző gépben megfőzik. Tehát iztelen és összeragad, igy pálcikával be tudják lapátolni a szájukba. És nem a rizst mártják a szaftba, hanem a szaftos falatot csöpögtetik le a rizsen, igy a rizs akár 4-5 féle szósz izét is megkaphatja, attól függően, hogy hány fogás van az asztalon.
2012. máj. 31. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Az azsiaiak a rizst ragacsosra fozik, hogy tudjak a palcikaval enni. PL a sushi- hoz valo rizshez, hasznalnak egy kis minimalis izesitest is.
2012. júl. 12. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Nem is annyira ragacsosra inkább puhára
2012. aug. 26. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!