Hol lehet venni Budapesten fekete kenyeret?
Én legutóbb Varsóban ettem, de nem volt kimondotta a szívem csücske. Az ott a legolcsóbb kenyérféleség. Csak kipróbálásból vettük, nem szükségből.
Ha veszel egy fehér kenyeret és beteszed a kéménybe, kaminlyukba,
minden bizonnyal - így a fűtésszezonban - elég hamar szép fekete lesz. A koromtól legalábbis ...
Kóstoljatok egyszer eredeti Erdélyben készült, kemencében sült "vert kenyeret". Az aztán a kenyér!
Mi kaptunk egyet néhány éve. Hűűű!
Meg haaaa!
Úgy sütik ki, hogy majdnem megégetik.
Aztán melegen kiszedik a kemencéből, kissé hagyják lehűlni majd bottal leverik a reáégett héjjat. A többi héjjmaradékot meg éles késsel lefarigcsálják.
Igazi tömör kenyér, egy hét múlva se száraz.
Ezek a pesti "fekete kenyerek" inkább tényleg csak szinezettek és "divatkenyerek". Úgy mint a barna cukor -
na azon tényleg röhögnöm kell.
A cukor gyártásakor még az első eresztésben elég sok melasz marad a cukor-alaplében. Ha nagyon szép cukrot akarnak, akkor egyszer-kétszer még átkristályosítják, mire hófehérré lesz.
A melaszos, "szennyezett" cukrot viszont, ami persze előállításában is sokkal olcsóbb, /hisz a gyártás-sorban még nagyon az elején van/ mint a tisztított, jó drágán eladják a sok süketnek - "barna cukor" néven.
Azok meg veszik és eszik ...
A gyártó jól jár, - kisebb befektetés, kevesebb energia, nagyobb haszon, s csak egy kis reklám kell neki ...
Olyan ez majdnem, mint pl. a lapraszerelt bútor. Drágában adják, mint a már összeszereltet, utána pedig a vevő szórakozhat vele otthon. Avagy még egy kis pénzt áldozva reá - házhoz hívható "szakemberek" szerelik össze neki valóban használhatóra. Így kétszer annyiba van.
Gazdag egy ország ez, vagy csak az ostobáké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!