Tudnátok adni egy kimerítő, alapos listát magyaros ételekről? Ha nem, akkor gyűjtsünk össze itt minél többet!
Pontosan nem muszáj kifejezetten olyan ételeket, amiket konkrétan magyarok találtak fel, olyasmikre gondolok, amiket főként csak magyarok fogyasztanak, nálunk a tipikus.
Például a szilvás gombóc, amit nem hiszem, hogy túl sok országban ismernek.
Szóval minden, ami egyedi, és másnak újszerű, az jöhet.
(Külföldi ismerősök jönnek látogatóba hamarosan egy hétre, és szeretnék nekik minden napra valami különlegeset, valami magyarosat főzni, illetve mondták is, hogy örülnének neki, ha megismerhetnék a magyar konyhát)
Jó lenne, ha mindenki írna párat, hogy a végére egy korrekt kis lista jöjjön össze.
Köszi!
A rántott szeletet mindenhol ismerik Európában, ezzel nem érdemes lejáratni magát a kérdezönek. Mellékesen az angolok még véletlen sem véres marhahúson élnek, ezt csak olyanok gondolják, akiknek fogalmuk sincs a dologról.
A pörkölt, rakott krumpli, hortobágyi palacsinta, bakonyi csirkecomb, babgulyás, halászlé jók, de ne erösre fözd öket, hanem inkább külön adj mellé még erös paprikát, mert nem mindenki szereti az erös ételeket.
Külföldön sok helyen amit OTT erösnek minösitenek, azt MO-on az emberek többsége még enyhén csipösnek sem tartaná. Akinek nem izlik az erös, annak az ételek erösen ehetetlenek, ezért jobb inkább anélkül késziteni.
Itt van pár népszerűbb darab, a receptek zömét megtalálod a neten itt: [link]
bográcsgulyás, töltöttkáposzta, pörkölt (sertés-, marha-, csirke-, birka-), halászlé, paprikás (csirke-, borjú-), Újházy-tyúkleves, Jókai-bableves (csülökkel, kolbásszal, csipetkével), lecsó, disznótoros (hurka, kolbász, toroskáposzta), paprikáskrumpli, babgulyás, túróscsusza, székelykáposzta, kocsonya, pacalpörkölt, rétes, tepertős pogácsa , somlói galuska , nokedli (tojásos vagy sima) , palacsinta (göngyölt vagy rakott), töltöttpaprika, rántott hús (vagy csirke), rakottkrumpli, lángos, szilvásgombóc (vagy lekvárosgombóc), lebbencs (-leves) , csülök pékné módra, bejgli (mákos, diós), brassói aprópecsenye, krumplistészta, madártej, mákostészta, fasírozott, aranygaluska, káposztástészta, pásztortarhonya, húsleves (marha), vargabéles, körözött, vadasmarha, bakonyi (tejfeles-gombás-paprikás hús), libasült (párolt káposztával), zöldborsóleves, tökfőzelék, lekváros derelye (barátfüle), resztelt máj , rizseshús, krumplifőzelék, borsos tokány, gombapörkölt, rakott káposzta, ludaskása, gesztenyepüré, kelkáposztafőzelék, szalontüdő (zsemlegombóccal), paradicsomleves, velő pirítóssal, krumplileves, máglyarakás, zöldbabfőzelék, krumplinudli, túrós derelye, rántott gomba (tartárral), spenót(főzelék), gombaleves, zöldbableves, pirított vese velővel, grízestészta, finomfőzelék, káposztaleves...
:D
Miért kell felsorolni ismét azokat a kajákat, amiket már korábban mások ideírtak? (Bocsi, de másolni könnyű, mozgasd meg a saját agyadat!)
Nem baj, ha többször is leírtak valamit, nem várható el mindenkitől, hogy elolvassa a korábbi 10 hozzászólást, amiben csak receptek vannak.
Egyébként köszi a kajákat, majd csinálok egy listát magamnak, hogy átlátható legyen, aztán kitalálom a menüt :)
Nagyon sok olyat írtatok, ami eszembe sem jutott volna, úgyhogy hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!