Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készítsek otthon gyrost?

Hogyan készítsek otthon gyrost?

Figyelt kérdés
Pitát árulnak magyar boltokban is?
2007. aug. 5. 23:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, intersparban, metróban található a pita, egy csomagban 3-5 darab lehet(a kenyereknél..asszem).
2007. aug. 6. 16:53
 2/8 anonim válasza:
100%
Van egy pitasütő a Keleti pu.közelében
2007. aug. 8. 21:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

1:1 arányban sertés és csirkehús darabolva, chili, 2 hagyma, foghagyma, petrezselyem, koriander

Elkészítés:

A húst csípõsre fûszerezzük (bors, pirospaprika, chili stb.) és finoman átsütjük, majd külön tesszük. A hús zsiradékában megsütjük a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a fûszereket, majd visszatesszük a húst is, és kicsit összesütjük velük. Szósz: 2:1 arányban keverjünk össze túrót és tejfölt, adjunk hozzá sót, borsot, fokhagymát, pirospaprikát és chilit. Köret: Paradicsomkockák (óvatosan! 100 g paradicsom 3 g szénhidrátot tartalmaz), hagymakarikák, uborkadarabkák, borssal fûszerezve, ecettel és olívaolajjal meglocsolva.

Tzatziki: Az uborkát szeljük/reszeljük apró darabokra, sózzuk meg és hagyjuk fél órán át állni. Nyomjuk ki a levét. 1:1 arányban keverjünk össze natúr joghurtot tejföllel, adjunk hozzá az apróra vágott uborkát, fokhagymát, petrezselymet, metélõhagymát és egy kis olíva olajat.

2007. aug. 9. 08:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyros pita elkészítése:

Hozzávalók:

• 1 kg liszt

• 2,5 dkg élesztõ

• 1/2 teáskanál cukor

• 1/2 evõkanál só

• min. 0,5 l langyos víz

Elkészítés:

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztõt, a cukrot ées a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belõle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütõt a lehetõ legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütõpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelõször nyújtottunk, az kerül be elõször, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön. Kb. 2-3 percre betoljuk a forró sütõbe. A sütõablakon át nézzük, és amikor felpúposodik (szétválik), megfordítjuk, a másik felét is zsemleszínûre sütjük (ha fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni). Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk, különben ropogós és kemény lesz. Ebbe mehet a csíkokra metélt husi, tzatziki, chiliszósz, paradicsomkarikák, hagyma, káposzta, saláta - ki mit szeret.

2007. aug. 9. 08:05
 5/8 anonim válasza:
97%

Szia!én úgy szoktam, hogy veszek számomra szimpatikus kicsontosott nem zsíros húst, azt felcsíkozom bepácolom gyros fűszerkeverékkel, majd kisütöm egy kevés olivaolajon.

én hozzá görög salit szoktam készíteni, mivel a párom laktózérzékeny, így nem eheti meg a sima zöldség+öntetet.

persze azért készítek magamnak öntetet: egy doboz tejfölbe belenyomog 4-5 gerezd fokhagymát, sok kaport, kis vors, kevés só, és pár cseppcitromlé.ezt ráöntöm a húsra, és a sültkrumplira.Én pitát nem szoktam venni hozzá...de ízlések és pofonok:)

2008. jan. 3. 11:48
 6/8 anonim ***** válasza:
97%
Szia! (Büfében dolgozok)Mi pulykából szoktuk; felkockázzuk a húst, knorr gyros fűszerrel beszórjuk kis olajat öntünk rá, állni hagyjuk kicsit...majd frissen sütjük kevés olajon. A pita aljába lila és sima káposzta darabokat rakunk utána öntetet, husit, káposztát, öntetet teszünk! Amúgy lehet tálon is csinálni... husi+ sültkrumpli+ kockára vágott ubi és paradicsom leöntve öntettel! Az öntet: 2 joghurt+ 1 tejföl (2dl) + rozmaring, kapor, oregánó, bazsalikom... ízlés szerint! Jó étvágyat!
2008. jan. 9. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyrost pulykából vagy marhából csinálj csak!
2011. ápr. 23. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Én csirkemellből szeretem, így: [link]
máj. 21. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!