Hogyan kell megcsinálni a török kávét?
Török recept szerint három kiskanál finomra darált kávét teszel egy 1,5 decis nyeles réz ibrikbe, parázson felforralod, háromszor leveszed és visszateszed hogy újra felforjon, vigyázz mert kifut ha nem veszed le hamar. Én Azerbajdzsánban láttam és ittam, nagyon jó de magyaroknak szokatlan. Leülepedés után leöntik a zaccról 1 decis pohárkákba. Az azeriek tesznek bele cukrot már főzés előtt, de akkor még jobban habzik és futt.
Felvidéken és Csehországban (régen Magyarországon is) török kávénak hívják az egyszerű forrázott kávét (zaccost). Egy csészébe, pohárba (1dcl, 2dcl) teszel 7 gram darált kávét és 6 gram kristály cukrot, leöntöd lobogó fövő vízzel, háromszorra, közben mindig visszateszed a vizet forni, megkevered és a zaccról iszod, nem szűröd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!