Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell megcsinálni a...

Hogyan kell megcsinálni a török kávét?

Figyelt kérdés
Pár éve kaptam a hugomtól ilyet,aki ott nyaralt. Grafitpor finomságú holmi, kávéfőzőbe nem hiszem hogy jó (kotyogósunk van).Mit csináljak vele,hogy iható legyen?...

2012. márc. 1. 12:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyeles kis lábasban vizet forralsz, beleszórsz 2-3 kanálka kávét. Ha forr, lekapod. Visszateszed, lekapod 3x. Utána leveszed, meghinted hideg vízzel, lefeded, öt percig áll. Aztán csészében hagyod ülepedni. Le kell szürcsölni a tetejét, a zacc lenn marad. Ez a török kávé.
2012. márc. 1. 12:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! ha leöntöm az iható részét, akkor lehet bele tejet, cukrot is önteni, ugye? már hogy a zacc ott marad.
2012. márc. 1. 13:42
 3/3 mustafa33 ***** válasza:

Török recept szerint három kiskanál finomra darált kávét teszel egy 1,5 decis nyeles réz ibrikbe, parázson felforralod, háromszor leveszed és visszateszed hogy újra felforjon, vigyázz mert kifut ha nem veszed le hamar. Én Azerbajdzsánban láttam és ittam, nagyon jó de magyaroknak szokatlan. Leülepedés után leöntik a zaccról 1 decis pohárkákba. Az azeriek tesznek bele cukrot már főzés előtt, de akkor még jobban habzik és futt.

Felvidéken és Csehországban (régen Magyarországon is) török kávénak hívják az egyszerű forrázott kávét (zaccost). Egy csészébe, pohárba (1dcl, 2dcl) teszel 7 gram darált kávét és 6 gram kristály cukrot, leöntöd lobogó fövő vízzel, háromszorra, közben mindig visszateszed a vizet forni, megkevered és a zaccról iszod, nem szűröd le.

2012. márc. 3. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!