A koffeinmentes kávé előállításakor milyen oldószerrel oldják ki a kávéból a koffeint? Csak azok írjanak, akik biztos infóval rendelkeznek!
Legalább 5 különböző módszert használnak, triklóretilént pedig igenis használtak erre régen, most nem tudom mi vele a helyzet. Koffeinmentes bab nincsen, legfeljebb olyan, amiben kevés van (= könnyebb koffeinmentesíteni).
Használnak oldószerként diklór-metánt, etil-acetátot, van egy folyékony szén-dioxidos módszer, és két adalékmentes eljárás is.
"A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik"
A baj hogy amit írtam az 100%-osan igaz!Épeszű ember meg tudja magyarázni hogy miért kell szemétkedni?
" triklóretilén
egyik leggyakoribb halogénezett illékony szerves szennyezőanyag, színtelen, nem gyúlékony folyadék, képlete: CHCl=CCl2. Angol neve után TCE rövidítés terjedt el. Eleinte altatószerként használták, de felismerve mérgező tulajdonságait a hetvenes években világszerte betiltották gyógyszer- és élelmiszeripari alkalmazását (pl. kávé koffeinmentesítésére)."
"triklóretilént vegyi tisztitásra használják , ezért tudom, hogy igen erösen mérgezö."
Na de könyörgöm mint oldószer erősen párolgó!A kávébabból könnyű kiűzni melegítéssel.Ugyanis a kávét a koffein kivonása után pörkölik!Ezen az alapon semmit nem lehetne oldószerrel kezelni!A kukoricacukor előállításakor sósavat használnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!