Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért ilyen ízű a kávé most?...

Miért ilyen ízű a kávé most? A kávéfőző megváltoztatja a kávéízét?

Figyelt kérdés

mindig ugyan azt isszuk édesanyámmal, én nagyon ritkán, most a beadandóimat csinálom több órás munkák...

kávéfőzőt váltottam, és olyan keserű, rossz, savanyú ízű. az előző nagyon finomra főzte ki. annyi a különbség, hogy én párom családjával élek most, ők nem mossák ki a kávéfőzőt minden használatután, hanem hagyják benne savanyodni... de ez csak ma jutott eszembe, eddig nem tulajdonítottam neki ilyet. tehát szerintem ettől savanyú, vagy még sem? ti mindig kimossátok minden főzés után? mert így az összes kávé olyan mintha tejsavó vagy valamilyen savanyú, savas lötty lenne benne és alig bírom meginni. cukor nem segít, mert beteg vagyok és nem fogyaszthatok cukros ételeket, marad az édesítőszer, de már máskor is tettem bele és nagyon finom volt. nem tudom most miért ilyen rossz még ezzel is. pedig 2x annyi mennyiséget teszek bele... ha ki kell mosni, akkor hogy mossam ki? mert nem igazán engedik...

2011. nov. 21. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Minden alkalomal főzés után kimosom : Azért savanyú mert nincs elmosva. Sajnos igy be is penészesedhet. ki kaparod a kis tartályból a kávé zaccot és ugyan úgy elmosod mintha ha edényt vagy poharat mosnál aztán jól elöblited.

A savanyú izt a bele dohosodott víz is okozhatja. Ha a vizet sem cserélik frissre benne. Azt nem tudom,hogy milyen a kávéfőző. Évente 1 szer azért 1 vizkőves tisztítás ajánlott. A lerakodott vízkővet ,és zaccot is kipucolja..

2011. nov. 21. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
kimosás helyett a kidobást ajánlom, tiszta penész lehet belül, azért szar az íze
2011. nov. 21. 10:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem dobhatom ki, ez az ove. Mennyibe kerul egy kavekotyogo?
2011. nov. 21. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát szerintem azért kávéfőző és kávéfőző között is van különbség, meg azt nem írtad, hogy a kávé ugyanolyan-e itt is, csak h anyáddal ugyanazt iszod. :D Vagy csak nekem nem egyértelmű? :D Lehet te eddig hígabban ittad.

Hát én őszintén szólva nem gyakran mosom ki, jó azért hetente egyszer igen, de minden nap használva van, nem tud belepenészedni, meg persze a vizet cserélem minden alkalommal. :D Bár ha több napig nem használjátok, akkor lehet az is a baj. Amúgy meg mosd el te, ha annyira zavar. :D Ha nem hagynak érvényesülni, olyankor csináld, mikor nincs ott más.

Egy új kotyogós? hát olyan 4-6 ezer. Lehet kapni pár száz forintért is, de azt nem venném meg, mellékesen ha megrázogatod, nem is kotyog, tehát nem is kotyogós. xD

2011. nov. 23. 12:27
 5/6 A kérdező kommentje:
olyan betegsége van a kezemnek, amivel egy ceruza fogása is fájdalmas, örülök hogy nem nekem kell mosogatni :)
2011. nov. 23. 19:19
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Azért ilyen ízű, mert nem kéne egy jó adag pörkölt után belef.sni bögrébe.
2011. dec. 7. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!