Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Külföldi ismerőseimnek írok...

Külföldi ismerőseimnek írok listát jellegzetes magyar ételekről. Kiegészítenétek?

Figyelt kérdés

Eddig jutottam, ha valami kimaradt szerintetek, vagy valamit úgy soroltam ide, hogy valójában nem is jellegzetesen magyar, várom a javaslatokat!

pörkölt

gulyás

paprikás krumpli

lecsó

töltött káposzta

toros káposzta

töltött paprika

krumplis tészta

darás tészta

káposztás tészta

túrógombóc

minden kaja krumplival gyúrt tésztából (lekváros gombóc, bucinudli, dereje...)

minden kaja kelt tésztából (bukta, fánk, aranygaluska)

hortobágyi húsos palacsinta

minden főzelék

bere (ezt mindenhol más néven ismerik: cicege, lapcsánka, berét, macok, nyögve, tócsi, tócsni...)

resztelt máj

ragu

tokány

halászlé

almás pite

rakott krumpli

lángos

mákos guba

kocsonya

kürtőskalács

dobos torta

rétes

bejgli

csörögefánk

rákóczi túrós

2012. jan. 20. 06:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
A rudi se magyar, az oroszoktól loptuk! Csak náluk a csoki réteg vékonyabb és több a túró, de ők találták ki!
2012. jan. 24. 07:06
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

A zserbót egy Gerbeud nevü (francia származású) Magyarországon élö és ott dolgozó cukrász találta fel, diekt a magyar közönségnek. Ahol dolgozott, azt Gerbeud-cukrászdának hivták Pesten, közben sokáig más neve volt, most nem tudom, hogy hogy nevezik.

Szóval a zserbó magyar sütemény, máshol nem ismerik, csak a kivándorolt magyarok.

2012. jan. 24. 07:52
 23/32 A kérdező kommentje:
Ó, ezt örömmel látom! :) Akkor a zserbó visszakerül a listámra.
2012. jan. 24. 20:02
 24/32 anonim ***** válasza:
brassói!!!
2012. jan. 27. 13:45
 25/32 A kérdező kommentje:
A brassói felkerült már a listámra, köszi. :)
2012. jan. 28. 14:56
 26/32 anonim válasza:
Talán a bundás kenyér még de nem biztos. Ebben még nem nagyon vagyok ott 13 évesen :D
2012. jan. 28. 22:07
 27/32 A kérdező kommentje:
A bundás kenyér érdekes dolog, mert elvileg francia pirítós néven ismerik és eszik az egész nyugaton, de amikor nemzetközi konferencián Magyarországon reggelire azt is adtak, sok vendég kérdezte, hogy mi az.
2012. jan. 29. 16:35
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Németországban ismert, de ott megcukrozva, édesen fogyasztják.
2012. jan. 29. 16:36
 29/32 anonim ***** válasza:
Itthon is eszik úgy is. Nekem is van ismerősöm, aki csak úgy ismeri.
2012. jan. 30. 00:22
 30/32 A kérdező kommentje:
Valóban, az Egyesült Államokban is cukorral eszik. Érdekes, hogy ugyanazt az ételt milyen változatosan lehet enni. Egyszer én is kipróbálom úgy. :)
2012. jan. 30. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!