Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Az baj ha 13 évesen néha...

Az baj ha 13 évesen néha iszok kávét?! Most is anyum csinált, és én is ittam egy jó nagy adaggal. Bajom lehet tőle?!

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 10:19
1 2
 1/12 anonim válasza:
52%

igen,a koffein nagy adagban nem tesz jót, és párévmúlva meg nem fogsz tudni felkelni kávé nélkül mint pár ismerősöm, és addig hulla vagyy lényegében amíg nem jutsz a reggeli kávédhoz.

Ez lesz ha iszol kávét rendszeresen.

2012. jan. 14. 10:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. ;) Akkor abbahyagyom. de.. a kapucsínó ( nem tudom hogy kell leírni) az árt ?
2012. jan. 14. 10:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak az ízéért szoktam inni, most vagyok 18, de kb 5-6 éve iszom. Nem minden nap, van hogy hónapokig egyet sem iszok meg, de van, hogy hetekig napi 5-6-ot is. Semmi hatással nincs se a vérnyomásomra, se a reggeli felkelésemre, se az esti elalvásomra.
2012. jan. 14. 21:57
 4/12 anonim ***** válasza:

A kávázást, ha szereted, koffeinmentes változatban is teheted, ill. ott a cikóriakávé, ezt javaslom ebben a korban, ha az íze bejön.

Ha alkalmanként iszod, és nem folyamatosan, 1-1 csésze nem árt, de azt tudnod kell, hogy a fejlődésben levő szervezetnek nem kell és nem is jó a koffein. A koffeinnek és a kávézásnak persze vannak pozitív hatásai is, felnőttkorban, amikor már nem nő a test, a szakirodalom hatalmas, a neten is találsz róla cikkeket. Mint mindent, ezt is természetesen mértékkel, pont úgy, mint mondjuk a vörösbort, ami gyerekkorban ártalmas, felnőttkorban 1-1 pohár kifejezetten jótékony lehet!

2012. jan. 16. 09:21
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Az iszik ige helyes ragozása: én iszom, te iszol, ő iszik,...
2012. jan. 16. 17:25
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Pillanatnyilag még igen, de afelé tart a nyelvünk fejlődése, hogy alanyi ragozásban "iszok" meg "eszek" váltja fel a ma még helyesnek tartott "iszom"-ot, "eszem"-et, és persze az összes többi ikes igénél így lesz ez. Nekem sem tetszik ez, de "ki a fejlődés árjának gátjaul áll, nagy hülye az édes egy komám!"

/na kitől idéztem?/

2012. jan. 17. 11:10
 7/12 anonim ***** válasza:

# 5/6 voltam!

Ha ez neked gyönyörűséget okoz: nem tudom, hogy kitől idéztél. Próbáltam utánanézni a net-en de semmit sem ad ki az idézetedre!

Amúgy, én nem hiszem, hogy valóban le kellene silányítanunk a nyelvtanunkat, de fogalmazhatok úgy is, hogy a szép beszédet!

Szerintem mindannyian megszenvedtük a suliban a különböző ragozásokat, nyelvtani szabályokat. Most pedig kiráz a hideg, hogy az emberek mennyire nem tisztelik saját anyanyelvüket.

Amíg az Akadémia nem változtatja meg az "idejétmúlt" nyelvtani szabályokat én biztos, hogy betartom azokat, és ezt javaslom másoknak is.

2012. jan. 17. 16:32
 8/12 anonim ***** válasza:
49%

Bocsi az offért, de:

Én iszok valamit, te iszol valamit, ő iszik valamit.

Én iszom azt, te iszod azt, ő issza azt.

Attól függ, hogy tárgyas vagy alanyi. Mivel ő azt mondta, hogy 'iszok kávét', így helyes. Akkor kéne iszom, hogyha 'iszom a kávét' lenne. (iszok valamit=iszok kávét. Iszom a kávét= iszom azt.)

-

Én 15 vagyok, és mostanság én is szoktam inni, mert olyan finom, főleg fagyival. De tényleg nem tesz jót, nem csak a koffein, de dehidratál is, vízhajtó hatású ha jól tudom.

2012. jan. 20. 16:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves 5/6!

Magamtól idéztem... csak vicc volt az archaikus stílus.

Láthatod, az utolsó (15 éves) válaszoló már nem is érti miről beszélünk itt, lehet, hogy az iskolában sem úgy tanítják, hogy nem mondjuk azt, hogy "eszek, meg iszok". Ez tehát a számodra oly szomorú jövő.

2012. jan. 22. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Mibe fogadunk, hogy úgy iszod, hogy fele kávé, fele tej? :DD Az úgy semmi, nem árt :)
2012. jan. 23. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!