Milyen magyar tájegység jellegzetes gasztronómiáját lehetne leírni?
Sziasztok!
Tudtok segíteni egy tájegység gasztronómiáját jellemezni?
Elég ha csak tájegység nevet és pár kaját mondtok, aztán utána nézek neten a többinek! de ha van aki többet segítene szívesen annak nagyon örülnék!:)))
Illetve egy országot kell majd jellemeznem. De ha vki abban tudna segíteni az is nagyon jól jönne!!
Köszönöm szépen előre is a segítségetek!:))
Én is a palócot választanám a helyedben, annyit lehet róla írni, hogy csak na :) nekem is ez volt a favoritom idegenforgalmin :) a sztrapacska, vagy a herőce...hmmm no meg a palóc leves :D
Országot görögöt vagy franciát mondanám :)
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!
szerintem a paloc lesz:D
az országot még nem tudom:D
Ha vizsgához kell, le ne írd azt a szót, hogy "palócleves", mint tájjellegű étel! A bukfenced garantált lenne...
A palócleves 1892-ben "született", Gundel Jánosnak köszönhetően, Mikszáth Kálmán tiszteletére, a budapesti István Főherceg Szálloda konyhájában.
Írj inkább Göcsejről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!