Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen magyar tájegység...

Milyen magyar tájegység jellegzetes gasztronómiáját lehetne leírni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudtok segíteni egy tájegység gasztronómiáját jellemezni?

Elég ha csak tájegység nevet és pár kaját mondtok, aztán utána nézek neten a többinek! de ha van aki többet segítene szívesen annak nagyon örülnék!:)))

Illetve egy országot kell majd jellemeznem. De ha vki abban tudna segíteni az is nagyon jól jönne!!

Köszönöm szépen előre is a segítségetek!:))

2011. nov. 14. 17:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is a palócot választanám a helyedben, annyit lehet róla írni, hogy csak na :) nekem is ez volt a favoritom idegenforgalmin :) a sztrapacska, vagy a herőce...hmmm no meg a palóc leves :D

Országot görögöt vagy franciát mondanám :)

2011. nov. 15. 15:24
 12/14 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!

szerintem a paloc lesz:D

az országot még nem tudom:D

2011. nov. 15. 17:53
 13/14 gomzoli ***** válasza:

Ha vizsgához kell, le ne írd azt a szót, hogy "palócleves", mint tájjellegű étel! A bukfenced garantált lenne...

A palócleves 1892-ben "született", Gundel Jánosnak köszönhetően, Mikszáth Kálmán tiszteletére, a budapesti István Főherceg Szálloda konyhájában.

Írj inkább Göcsejről...

2011. dec. 7. 21:14
 14/14 A kérdező kommentje:
koszonom. mar megirtam:)) de nem irtam azt bele:)) szerencsere
2011. dec. 9. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!