Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ugye, hogy a milánói makaróni...

Ugye, hogy a milánói makaróni magyar?

Figyelt kérdés
Csak mert Olaszországban nem lehet találni és valamire való olasz étteremben sincs az étlapon. És épp ezen veszekszem valakivel:D
2011. nov. 10. 13:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a 82%-os előzőkben válaszoló vagyok. Hülye kérdés nulla pont, ha ilyen okos vagy akkor miért kérdezel? Nem magyar a milánói, nem magyar a francia saláta sem. Mindkettő átvett egyik olasz, másik francia (Salade de Boeuf) még ha azt "magayrosította" is az idők során a magyar konyha, magyar háziasszony. Vagy a magyarországon és a magyar konyhában megszokott hozzávalókból készítik.

Polpetti nell'Aceto

Polpetti con le cipolle

Polpetti Fritella

Spaghetti e polpetti

errőlcsak ennyit...

a párizsiről, parizer

[link]

2011. nov. 14. 08:17
 12/18 A kérdező kommentje:
Az a polpetti amit itt eszel magyar (milánói+sonkával-sajtal töltött rántotthús) a franciasaláta körülbelül annyira francia mint a mákosguba:) Lehet, hogy visszatudod vezetni valami rohadt régi tök más receptre, hogy onnan származik...ennyi erővel a krumpli is egzotikus zöldség, mert nem ősmagyar. A lényeg az, hogy a milánóit ilyen formában nem ismerik az olaszok és ez ki is derült:)
2011. nov. 14. 19:36
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Nincs mit veled vitatkozni, falra hányt avokádó, csak akkor azt nem értem, hogy miért kérdezel itt, ha nem vagy hajlandó elfogadni mást, csak a saját véleményed. De neked is, s kedves olasz barátodnak is zavaros a gasztronómiai tudásod, nulla műveltséggel. Inkádd nézz utána a dolgoknak, lehet még tanulsz is belőle valamit.
2011. nov. 15. 09:28
 14/18 anonim ***** válasza:
amúgy meg ha annyira nagyokos vagy miért nem kérdezted meg hamarabb az olasz pajtidat? látszik unatkozol...
2011. nov. 15. 15:24
 15/18 A kérdező kommentje:
Elfogadtam a válaszokat, kivéve a te hülyeségedet amit azzal támasztottál alá, h a nevében is benne van:D Nem az olasz pajtim, nemes egyszerűséggel kerestünk egy olasz embert. De ha sokáig hisztizel akkor sem lesz olasz kaja a milánói. Ez egy egyszerű kérdés volt. Van ott ilyen vagy nincs? Kiderült. Nem tudom miért kell túlragozni, hogy átalakult meg stb. Nem az érdekel miből lett, hanem hogy ebben a formában, ilyen névvel megtalálható-e máshol.
2011. nov. 15. 20:32
 16/18 mustafa33 ***** válasza:
Csehországban sem egyél "maďarský guláš"t, mert az egy lisztel berántott barna csirizes vizes gúzsos apró marhahús csípősre borsozva knédlivel, amit ők találtak ki.
2011. nov. 20. 02:19
 17/18 anonim válasza:
100%
A milánói makaróni Laci bácsi találmánya...
2011. nov. 27. 22:57
 18/18 anonim válasza:
81%
Annyira imádom mikor itt gyakorikérdéseken a kérdezőt szidják és kijelentik hogy szart kérdezett :'D imádom ...mindig kiderül, hogy az emberek hülyék :'D ma se csalódtam az emberiségben ^^
2014. szept. 15. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!