Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Lécci mondja meg vakaki annak...

Lécci mondja meg vakaki annak a görög édességnek a nevét ami abból áll, hogy egy üvegben vannak gyümölcsök, zöldségek méz szerű valamiben?

Figyelt kérdés
Pár éve voltunk Görögországban és akkor ettem olyat. Sajnos nem tudom, hogy mi volt a neve. Jó lenne ha valaki meg tudná mondani.
2009. máj. 2. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:
96%

Nincs ezek között?

A leírásból nem jöttem rá.

Kataifi - Tepsiben készült sütemény. Egy görög tészta, ami otthon nem található de a kinézetre a cérnametélthez hasonlítható, reszelt mandulával megtöltve, vanília vagy fahéj aromával, és sok sziruppal leöntve.

Halva - Pirított gríz, mandula, sziruppal elkészítve, formába helyezve, fahéjjal megszórva.

Musztalevria - Hozzávalók: Must, liszt, ?rölt dió, fahéj, szézámmag.

Ravani - Szirupos édesség, amihez vajat, tojást, lisztet vagy grízt, citrom reszeléket és vanília aromát használnak.

Galaktobureko - Szirupos édesség. Vajazott rétes lap, krémmel megtöltve (a krém: tej, vaj, tojás, liszt vagy gríz, vanília aroma).

Lukumádész - Egy tésztát készítenek: víz, liszt, só, kevés cukor, éleszt?. Ha már kell, egy kanállal vesznek a tésztából, és kis tésztagolyócskákat sütnek forró olajban. Sziruppal meglocsolják a golyócskákat és fahéjjal szórják meg.

Baklavasz - Szirupos édesség. Réteslap, darált dióval, fahéjjal, szegf?szeggel, friss vajjal megtöltve. A sziruphoz cukrot és mézet használnak.

2009. máj. 2. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

A görög és római kultúrában a mézben, mustban tartósított gyümölcsök, sőt a cukrozott gyümölcsök őseit is fellelhetjük.

ezt valahonnan másoltam mert már fáradt vagyok, de nem lehet hogy vmiféle tartósított cucc csak, nem desszert ??

Jó tudom h kompót is deszert, de érted...)

2009. máj. 2. 22:19
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

sajnos nem tudom, de engem is érdekelne.

azt viszont tudom, hogy a görögök olyan olajjal gyógyítják a skorpiócsípést, amiben előtte egy másik skorpiót tartósítottak. életmentő lehet.

2009. máj. 3. 01:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Miért pontoztátok le a skorpióst? Igaza van.
2010. jan. 9. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!