Magyar ételeket írnátok nekem?
Ne a hortobágyi húsos palacsintát meg a gulyáslevest írjátok :) hanem olyan ételeket amikről nem biztos hogy mindenki tudja, hogy azok magyarok... külföldre megyek egy családhoz és szeretnék nekik CSAK magyar ételeket főzni, amilyeneket még sosem ettek.
Például érdekel, hogy a madártej az vajon magyar étel? Ilyeneket írjatok!
Láttad ezt?
Ami nekem eszembe jutott még az a Lancelot étterem kínálata:
Nem tradicionálisan magyar, de sok jó ötletet lehet találni.
Mi anno egy főzőműsorban CSAK korabeli fűszerezéssel tárkonyos borjúragu levest készítettünk.
De:
Lebbencsleves.
Lecsós szelet.
Hentesborda.
Hátszín udvarmester módra. (vagy szűzérme)
Budapest tokány vagy bélszín.
Ha bátran, kreatívan használod a fűszereket, te magad is alkothatsz finom, magyaros ízeket.:)
Első vagyok.
Ami még eszembe jutott az, hogy ha kiindulok abból, hogy a magyar konyha miben spéci, akkor azzal már lehet varázsolni nekik.:) Vegyes, káprázatos ízelítőket.
Főzeléket nem készítenek sehol máshol, csak itthon. Tejföl, a mi tejfölünk sem nagyon vas máshol. Paprikás ételek sem. Nokedli sem...
Fűszerezz, Varázsolj! :)
Szia!
Nekem ezek jutottak eszembe (a fentieken túlmenően):
halászlé, mindenféle leves (paradicsomos, korhely, pirított, hús, palóc, zöldség stb - más orszákokban nem nagyon dívik a leves), palacsinta,szilvásgombóc, barátfüle, nudli, derelye, paprikáskrumpli, gombapöri, tojáspörkölt, prósza, dödölle, tejespite, mindenféle sós vagy édes kelttészta, ráczponty,LECSÓ
Ha recept kellen, szólj.
Arra figyelj, hogy tőlünk nyugatra nemlehet olyan tejfölt, túrót kapni,mint itt. (Az oka,hogy ott nem alszik meg a tej, így nem tudják savanyítani.Hiányoznak hozzá az ehhez szükséges jó bacik.)
Üdv!
Az előző vagyok: beigli kimaradt.
:)
Bocs, de a töltött káposzta nem magyar,törökországból vettük át,csak ott szőlőlevelet használtak.
A főzelékek is magyarok,mmint csak nálunk csinni.
Tájjellegű ételek:
laska, lángos, núdli, ganca.
Ismertebb ételek:
Hortobágyi húsos palacsinta, bácskai rizseshús, debreceni sült, mátrai borzas, alföldi halászlé.
Jah, és a gyűlölt paprikás krumpli.
Valaki mondta a hurkát, az elég ismert étel, csak angolul pudingnak hívják.
White Puding (majorannás) vagy Black Puding (véres), de az a hurka valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!