Melyek az albán nemzeti ételek?
borjumaj alban modra
30 dkg borjúmájat (igény szerint csirkével is helyettesíthető) vékony szeletekre vágunk. Néhány evőkanál lisztet 2 teáskanál őrölt, szárított cseresznyepaprikával és 3-4 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymával összekeverünk, és ebbe panírozzuk a májszeleteket. Két nagy fej lilahagymát nagyon apró szeletekre vágunk, lesózzuk, és 15 percre félretesszük. Közben a májszeleteket olivaolajban mindkét oldalukon kisütjük, megsózzuk, és a májat tányérra helyezzük. Egy evőkanál olivaolajon kb. 1 perc alatt megpirítunk még két teáskanál őrölt cseresznyepaprikát, majd a tűzről levéve hozzákeverünk 15 dkg ricottát vagy más zsíros tehéntúrót, még egy evőkanál olivaolajat, majd ezt a keveréket a májra halmozzuk. A lilahagymát kinyomkodjuk és összekeverjük egy-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemmel és kaporral, és ezt a ricottás máj tetejére szórjuk. Végül egy kis kanál natúr joghurttal díszítjük az egészet.
a BYREK vagyis börek Kosovoi Albán étel. De ezt sokan nemtudják,és aztgondolják a törököktől származik..
böreket szoktak enni túrosan,húsosan,spenótosan mindenhogy:)
nagyon közkedvelt étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!