Mik a Perui nemzeti ételek? Hogyan kell elkészíteni őket?
nemtom hogy ez nemzeti kaja e de nagyon finom, már próbáltam :D
PERUI CSIRKE
Hozzávalók
4db.csirkecomb vagy csirkemell
1 nagy fej hagyma,
40dkg.sárgarépa,
40dkg.gomba,
20dkg.borsó,
1 csokor petrezselyemzöld,
2dl.fehér bor,
só,bors,olaj.
Leírás
A csirkedarabokat sózzuk,borsozzuk,kevés olajon hirtelen elősütjük,félretesszük.A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát,hozáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet,a vékonyra szeletelt sárgarépát,a szeletelt gombát,bort és sózzuk.Egy mélyebb tálba letesszük a zöldség felét,rátesszük a húst,majd a zöldség másik felével beborítjuk.Fedő alatt,olykor megrázva puhára pároljuk.Hozzáadjuk a borsót és rövid lére beforraljuk.
Párolt rizst adunk mellé.
Megjegyzés
Ha a zöldség túl sok levet enged,megszórjuk egy kis liszttel és még egyszer felforraljuk.
Munkaidő: 30 perc
Elkészítési idő: 90 perc
Jó étvágyat!
Picarones ~ Lima, Peru
Hozzávalók:
8 evôkanál (90g) sült sütôtök, átpaszírozva
4 evôkanál langyos víz,
1 evôkanál élesztô
1 evôkanál kukoricakeményítô
30 dkg sima búzaliszt
16 evôkanál (240 ml) langyos tej Étolaj a sütéshez
Elkészítés: Keverőtálba kikeverjük a tejet az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a tököt, fokozatossan a lisztet és a keményítőt és a 4 evőkanál vizet is. Addig dagasztjuk amíg el nem válik a tálunk falától, amjd langyos sütőbe helyezzük 1 percre, lekapcsoljuk a sütőt és benthagyjuk 45 percig hogy megdagadjon. Karperec alakokra formázzuk, forró olajban kisütjük és juharfa sziruppal vagy langyos mézzel, porcukorral meghintve tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!