Mely nemzet ételeit kedveled? És mely a kedvenc hazai ízed?
Töltöttkáposzta - török eredetű;
Sólet - zsidó eredetű;
Paellea - spanyol;
Ezek bármikor jöhetnek.
Magyar ételből nálam is befutó a lecsó /rízzsel/, raguk, bableves, gulyásleves, nincs igazán kiemelt kedvenc.
Én a kínait imádom. Na nem azt, amit itthon annak neveznek, hanem amit Kínában, Hongkongban eszünk. Másik nagy kedvenc az olasz konyha.
Itthoni kedvenc ételek: babgulyás, kelt tészták, pörkölt, amit ki lehet tunkolni.
Olasz konyha.
Vadas zsemlegombóccal.
Olasz konyha.
Paprikás csirke nokedlivel!!! :)
Nem nemzethez kapcsolódik, de a halas ételeket nagyon szeretem.
A most divatos magyar konyhát nem kedvelem, ezek az ételek a paraszti világból maradtak, és borzasztó zsírosak, kemény fizikai munkához kalibrálták őket.
Inkább a sült húsokat szeretem gyümölccsel, valamint a különféle krémleveseket. Ezek is hazai ízek, csak háttérbe szorultak a gulyás mögött.
A japán ételeket nagyon szeretem, főleg a miso levest póréhagymával és a lazac sashimi-t (nyers lazac szeletelve, a sushi egy fajtája)
Kedvenc hazai ízek pedig a túrós kaják, akár sós akár édes, túrórudi nagyon favorit :)
Jha és a babgulyást meg a körömpörköltet imádom még ^^
24/L
Nemzetköziből nagyon bejön az autentikus thai (amit Thaiföldön árulnak, nem amit az itteni gyorsbüfékben), és általában véve a távol-keleti ízvilág, pl. a japán is. A tenger gyümölcseire épülő mediterrán fogások is finomak.
Hazaiból a túrós ételeinket tartom elsőrangúnak, és számos édességünket. A 11:46-os válaszadóval meg teljesen egyet kell értenem a tipikus magyaros "parasztkonyha" és az én ízlésvilágom sajnos nem összeegyeztethetőek.
Olasz. :)
túrós csusza, marhapörkölt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!