Nyáron megyünk Rómába egy csoporttal és állítólag nagyon drága maga az étkezés. Van valakinek saját tapasztalata? Esetleg olcsóbb éttermek? Úgy volt, hogy 100 eurót viszünk költőpénznek(4 napot leszünk ott), hogy a legtöbb fizetős helyre is be tudjunk menni, de miután a szervezők utánaszámoltak, még legalább +20-30 eurót kéne vinnünk, ha rendesen akarunk enni a városban. Én kicsit sokallom a napi 15 eurót csak az ételre(és a szálláson kapunk reggelit)
a válaszokat előre is köszönöm!
2011. jún. 10. 22:14
1/8 anonim válasza:
Olyan nincs, és a felszolgálási díj is horribilis.
2011. jún. 10. 23:00
2/8 anonim válasza:
A kaja elég drága, mint mindenhol nyugaton, de azért nem horribilisen. A 15 euró szerintem nem elég egy napra.
2011. jún. 11. 01:17
3/8 anonim válasza:
15 euro egy országban sem elég 1napra. (ha utánaszámolsz itthon sem.)
2011. jún. 11. 07:53
4/8 anonim válasza:
Ne feledd, hogy Rómában (és hasonló helyeken) mindenki azt várja, hogy megvághasson, becsaphasson. Mindenki úgy csal, ahogy csak tud. Miért kell étteremben étkeznetek ? Van valami orvosi oka ? Akinek nincs szórni való pénze, az spórolja le a fölösleges költségeket. Én kifőzde-szerű gyors-éttermekbe mennék (vasútállomás, buszpályaudvarok környékén vannak), ahol vennék egy főfogást sok-sok kenyérrel. Ebédre még jobb 20 deka szalámi egy fél veknivel, ezt megeszed egy parkban a padon, mint oly sokan mások.
Gondolj a sok belépőre is. A Szt.Péter bazilika ingyenes, de a többi 10-15 euró lehet fejenként. Szerintem a 130 euró még egy embernek sem elég egy napra Rómában.
2011. jún. 11. 17:41
5/8 anonim válasza:
vatikanban a szent peter bazilika mellett ettem 4 euroert 2 adag sult csirkemellet korettel.
2011. jún. 29. 23:09
6/8 anonim válasza:
Én 2x voltam Rómában és az éri meg legjobban ha nem étteremben eszel hanem készítesz szendvicseket és azt viszed magaddal... meg naponta kb 1,5-2L italt
2011. júl. 1. 13:45
7/8 anonim válasza:
hat mi ott elunk alkalmankent..leginkabb nyaron...egy mozgalmasabb napon elkoltunk 40 €t kajara meg vizre, pedig nem eszunk sokat...
2011. aug. 19. 01:18
8/8 anonim válasza:
Én Firenzében voltam, és ennek környékén, nagyon magas árak vannak. Alapból 3 eurós felszolgálási díjat számoltak fel/fő. 4en voltunk 12 €. Legolcsóbb kaja 11 €, de átlagár 15-20 €, és egészen 50 €-ig felmennek egyes különlegesebb fogások árai. Víz 3 €, üdítők 4-5 €. Desszertek 6-10 €. Így számolj egy jobb étteremnél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!