Mi a kedvenc ételed és miért?
Szerintem a magyar konyha az egyik legjobb a világon. És ezt a legnagyobb chefek is így gondolják (amikor szakácsnak tanultam, találkoztam egy világhírű Michelin cheffel, aki szintén ezt mondta), a franciák elbújhatnak mögöttünk.
Amúgy kedvenc ételem a spenót, hagymás rostélyos, cigánypecsenye, gulyás.
A magyar ételek közül a kedvencem a hortobágyi palacsinta és a paprikás csirke nokedlivel.
Szerintem a magyar konyha méltán híres, mikor kint tanultam külföldön, nagyon hiányoztak a magyar pirospaprikával készült ételek és a nálunk megszokott ízvilág.
Személy szerint elégedett vagyok a magyar gasztronómiával. :)
A magyar ételekkel vegyesek az érzelmeim. Nem szeretem a nehéz, zsíros húsokat, amivel a legtöbb kajánk tele van, és a fűszerpaprikákat is csak nagyon ritkán, módjával. Igazából a legtöbb hagyományos magyar kaját nem eszem meg. Ellenben brilliánsan jó a magyar tejföl, és legfőképp a túró, meg a túróételeink (nagyrésze), valamint isteniek a süteményeink, édességeink!
Ha magyar kedvencet kéne mondani: somlói galuska, aranygaluska, mákos guba, túrós derelye, szilvás gombóc, mindenféle palacsinták, meg hortobágyi húsos palacsinta, ha jó húsból készül. Ja és persze a nyúlpaprikás!
Nem magyar kedvenc, na az sok van. :)
Sok kedvenc kajám van, választani nem tudnék, ahogy a magyar ételek közül sem. Van, amit ki nem állhatok (gulyáslevestől még a hideg kiráz), de egy nagy tányér forró halászlével le lehet venni a lábamról, de a dobostorta is igazi ínyencség!
Amit soha többet nem fogok megkóstolni az a mangalicatöpörtyűvel töltött étcsoki. Brrrr...
Utolsó: tudsz élni ( ezek szerint)
Amúgy nekem a sült krumpli, gyors. egyszerű és finom. De imádok mindent ami finom!!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!