Hogy kell bodza szörpöt csinálni?
Nem nagyon tudom, de a www.google.uw.hu :D nézzdmeg :)
De aszt hiszem hogy le kell szedni a bodza virágát és le kell mosni vízzel asszem..x) de tovább nemtudom
Mi szoktunk csinálni minden évben.
Egy jó nagy edényt, fazekat tele kell tölteni vízzel, bele kell nyomni a finoman átmosott bodzavirágokat, cukrot kell beletenni, citromkarikákat, esetleg citrompótlót. Legalább egy éjszakára, nappalra így kell hagyni állni, néhányszor megkavarni. Utána lehet kóstolgatni. Ha jónak tűnik, akkor le kell szűrni. Ezt meg kell inni napokon belül, nem lehet eltenni, de van olyan recept is, amit el lehet tenni későbbre. Sajnos az adagokat nem tudom most így..
Áttúrtam neked a receptes dobozomat, nagy nehezen megtaláltam, úgyis kell nemsokára, mert virágzik a bodza.
Mi így szoktuk csinálni:
Egy nagy vödör nyílott bodzavirágot átmosunk.
Egy óriás fazékban 9 liter vizet 5 kg cukorral összemelegítünk és kihűtünk.
2 doboz citrompótlót, 8-10 citrom levét, és 3 teáskanál borkősavat elkeverünk benne.
Végül belerakjuk a virágokat, és 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk.
Ezután felforraljuk, ha hűlt 2 teáskanál szalicilt kavarunk bele.
Üvegekbe vagy műanyag flakonokba szűrjük.
2 hét múlva fogyasztható.
Mi ezt a mennyiséget duplázni szoktuk, de így se bírja ki végig, rég elfogy mire újra virágzik a bodza.
Innen is válogathatsz kedvedre:
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 05-14 13:34
Ha így készíted, akkor az rendesem szirupos lesz mint a szörpök általában, ugye és vízzel hígítva isszátok.
Mi olyan limonádé állagúra készítettük, kevesebb cukorral és tartósítószer nélkül,és persze ennek megfelelően, napokon belül el is fogyasztottuk, de ez a recept nagyon tetszik, kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!