Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell a kinai nyolckincs...

Hogyan kell a kinai nyolckincs mártást elkésziteni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 22:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Hozzávalók (1 személyre):

# 5 dkg párolt rizs

# 1/2 konzerv sárgabarack

# 5 dkg diákcsemege (vegyes magvak: mazsola, mogyoró, kesudió, mandula)

# Pár szem dió

# 4 teáskanál méz

# 2 kávéskanál cukor

# Kevés étolaj

Elõkészítés: a rizst elõfõzzük: vagy megpároljuk, vagy bõ vízben egyszerûen csak megfõzzük, majd leszûrjük. A konzerv gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk fel, hogy épp egy falatnyiak legyenek.

Elkészítés: a wokot jól felmelegítjük, majd fél merõkanálnyi olajat körülfuttatunk benne. Ezen a megfõtt rizst állandó kevergetéssel átmelegítjük, úgy egy percig kissé megsütjük. (Vigyázzunk, nehogy leragadjon!) Ezután az ízesítés elsõ lépéseként a mézet adjuk a rizshez, amit jól elkeverünk, majd megszórjuk a 2 kávéskanályi cukorral. Ezután beletehetjük a kincseket, vagyis a magvakat, konzervgyümölcs darabkákat, és folyamatos kevergetéssel 1-2 perc alatt szinte csak átforrósítjuk azokat. Megfelelõ díszítéssel tálaljuk.

2009. okt. 27. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!