Hogyan kell a kinai nyolckincs mártást elkésziteni?
Hozzávalók (1 személyre):
# 5 dkg párolt rizs
# 1/2 konzerv sárgabarack
# 5 dkg diákcsemege (vegyes magvak: mazsola, mogyoró, kesudió, mandula)
# Pár szem dió
# 4 teáskanál méz
# 2 kávéskanál cukor
# Kevés étolaj
Elõkészítés: a rizst elõfõzzük: vagy megpároljuk, vagy bõ vízben egyszerûen csak megfõzzük, majd leszûrjük. A konzerv gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk fel, hogy épp egy falatnyiak legyenek.
Elkészítés: a wokot jól felmelegítjük, majd fél merõkanálnyi olajat körülfuttatunk benne. Ezen a megfõtt rizst állandó kevergetéssel átmelegítjük, úgy egy percig kissé megsütjük. (Vigyázzunk, nehogy leragadjon!) Ezután az ízesítés elsõ lépéseként a mézet adjuk a rizshez, amit jól elkeverünk, majd megszórjuk a 2 kávéskanályi cukorral. Ezután beletehetjük a kincseket, vagyis a magvakat, konzervgyümölcs darabkákat, és folyamatos kevergetéssel 1-2 perc alatt szinte csak átforrósítjuk azokat. Megfelelõ díszítéssel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!