Miért kell a teát melegen inni?
13:53
Az a víz minősége miatt van. Pesten tanulok, itt nekem is ilyen lesz a teám, de otthon nagyon lágy a víz, ott sose volt még hártya a kihűlt tea tetején.
Amúgy szerintem azért sem mindegy, hogy melegen vagy hidegen isszuk-e, mert így összességében változik az ízvilága. Bár ez a filteres teáknál nem annyira lényeges.
14:00
Így belegondolok, tényleg lehet attól van, de nagyon gusztustalan, szinte ihatatlan..Pesten lakom amúgy.A csapra van is szerelve ilyen kütyüre, ami lágyítja, de úgy látszik, még így is ilyen rossz a minősége.Arról ne is bezséljünk, hogy sima vizet sokszor egyszerűen nem lehet inni, annyira klóros, kb mintha egy uszodában lennék komolyan...
A hártyának nincs köze a vízhez, a teában lévő olajok oldódnak ki. Nagyobb hárty = jobb minőségű tea.
A forró tea egyáltalán nem jó sem a gyomornak, sem a toroknak (beteg toroknak pedig pláne nem - a gyulladt részeket soha nem melegítjük!), de így a legfinomabb a tea. Semmit nem "kell", úgy idd, ahogy ízlik.
ma 13:53 vagyok
Sima filteres tea amúgy, lipton, pickwick, herbal, vagy ilyesmik, szóval nem, a grammra kimért drágább fajta.
14:13
Ugyanolyan teát iszok Pesten mint amit otthon. Ugyanúgy főzöm, ugyanúgy és ugyanazzal ízesítem. Pesten hártyás lesz, otthon nem. Ha ez nem a víz minősége miatt van, akkor nem tudom, mitől. Persze lehet teafajtánként eltérő, de attól még a víznek is köze van hozzá. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!